Хмельничан запрошують на середньовічний фестиваль «Ту Стань»

Хмельничан запрошують на середньовічний фестиваль «Ту Стань»

Фестиваль української середньовічної культури «Ту Cтань!-2015» розставив акценти цьогорічної програми. Проходитиме він на території Державного історико-культурного заповідника «Тустань» у селі Урич.

Тут відбудуться справжні лицарські поєдинки в обладунках з середньовічною  зброєю.  Найвідважніші учасники зможуть випробувати свої сили в бою та у штурмі. Гостей фестивалю чекає середньовічне містечко з особливою атмосферою та атрибутикою давніх часів — побутом, ринком із купцями в кращих традиціях тогочасної торгівлі, корчмою, розповідають організатори. Також фортеці.Триденний квиток на захід коштує 150 гривень, одноденний - 100 гривень. 

Програма заходу:
- Реконструктори ІХ- ХІІІ ст. Русі, Європи та Степу – середньовічний табір, танці, турнір, бугурти, змагання на конях, штурм фортеці
- Ярмарок – ремісники та майстри із своїми виробами, торгівці з продуктами, що притаманні для нашого регіону. На відвідувачів чекають імпровізовані подвір’я, на яких можна буде ознайомитись із технологіями виготовлення та обробки основних матеріалів середньовічних ремесел та проявити свою майстерність у створенні давніх виробів.

- Вуличні музики
- Середньовічний університет – лекції та дискусії про стан культури в час війни, на тему історії та про давні ремесла
- Театральна галявина
- Духовна територія – місце душевного спокою
- Дитяча галявина – місце, де батьки зможуть залишити на деякий час дітей, а діти матимуть можливість бавитися в давні забави
- Ватра
- Кіноніч.

Інфоцентр фестивалю: 067-282-00-62.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення