Хмельницький музей-студія фотомистецтва

Хмельницький музей-студія фотомистецтва

Всі анонси від: Хмельницький музей-студія фотомистецтва

Музей фотомистецтва є першим та єдиним в Україні. У музейних вітринах виставлено колекцію, що налічує понад 3500 експонатів (фотоапарати, об'єктиви, збільшувачі, експонометри та інше приладдя), які ілюструють розвиток фотографії та виробництва фотоапаратів  за період з кінця XIX до кінця XX століття. Колекцію довгий час збирав засновник музею, хмельницький фотомайстер Костянтин Жданов. Також, у ній представлено чимало давніх негативів, літографій, фотографій, які зберегли для нас вигляд нашого міста та його мешканців.

У фойє знаходиться постійно діюча експозиція «Проскурівські фотографи кінця ХІХ – початку ХХ ст» та «Старе-нове місто». На фотографіях зображені визначні місця нашого міста, будинки, вулиці та міські пейзажі. Чорно-білі фотографії - це минуле нашого міста, а кольорові - це наше сьогодення. Переглядаючи ці світлини, можна зробити порівняння: які зміни відбулися у місті.

У мистецькій галереї регулярно проводяться нові фотовиставки Міжнародних фотоконкурсів, салонів художньої фотографії та найкращих фотохудожників з різних міст України, відомих не тільки у нашій країні, але й далеко за її межами. За досить короткий час існування музею було проведено більш ніж 150 стаціонарних виставок фотографії, що дало змогу  наповнити фонди музею кращими роботами фотографів України та світу. Зараз у фондах музею зберігаються майже 3000 світлин.

Найцікавішою експозицією музею є постійно діюча виставка старовинного фотообладнання, серед якого є практично усі фотоапарати, що серійно випускалися у Радянському Союзі, багато фотокамер світових виробників, починаючи від кінця ХІХ століття до ери цифрової фотографії. Є професійна техніка, аматорські фотоапарати, виїзні комплекти фотографа та камери для студійної зйомки, прилади для друку фотографій, спецтехніка для аерофотозйомки, медичних та наукових дослідів. Широко представлені українські виробники фотоапаратури.

Гостинно запрошуємо!

Адреса: м. Хмельницький
вул. Проскурівська, 56

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення