Ірина Щавінська: Число "13" для мене - найщасливіше

Ірина Щавінська: Число "13" для мене - найщасливіше

Відома у Хмельницькому бізнес-леді Ірина Щавінська встигає керувати модельною агенцією, влаштовувати конкурси краси та вчити маленьких дівчат стилю. Хмельничанка не уявляє свого життя без подіуму та мандрівок. Вона не проміняла Україну та Емірати, бо прагне, аби її дев’ятирічна донечка наслідувала наші традиції. З чого почалася кар’єра успішної моделі, дізнавалися журналісти «ВСІМ».

 У робочому кабінеті Ірини Щавінської одразу кидаються в очі кольорові фото на столі, безліч сувенірів на поличках, привезені з різних країн світу. Вони не лише прикрашають кімнату, а й надихають всіх відвідувачів на гарний настрій. Особливо на цьому фоні, звісно ж, виділяється й сама Ірина. Журналістку «ВСІМ» вона зустріла в яскравому літньому вбранні.  Затишна атмосфера та щира посмішка моєї співрозмовниці одразу надихнули на приємне спілкування.

 - Я дуже полюбляю цей колір, - розповідає Ірина. – Він розслабляє та надихає мене та оточуючих. Жовтий колір - це колір позитиву. Люди, які мене оточують - веселі, тому і я намагаюся віддати їм частинку своєї енергії. Я вірю в позитивну  енергетику,  знаю, що в житті все повертається бумерангом.

Ірина вірить в гороскопи та нумерологію. Вона завжди намагається ставитися до людей так, як хоче, щоб   ставилися до неї самої.

-Я -  козеріг. Народилася на Старий Новий рік, з 13 на 14 січня, тому вірю в те, що число 13 мені приносить все позитивне та гармонійне. В пологовому будинку мене забрали в 13 палату, в 13 квартирі я зростала, коли маленька була, в 13 аудиторії я навчалася в школі. Я навіть познайомилася з своїм чоловіком 13 числа,  пологи також були 13. У житті було ще багато гарних подій, які сталися саме в цей день місяця.

В 13 років  Ірина Щавінська вже мала зріст 180 сантиметрів. Як пригадує Ірина, їй не завжди було комфортно відчувати на собі дивні погляди однолітків. Аби якось кардинально змінити цю ситуацію, вона вирішила стати моделлю. 

-Через свій зріст я сильно комплексувала, адже була вищою за багатьох однолітків. В п’ятому класі   в мене з’явилася невпевненість через це, адже багато підлітків жорстокі  і  будь-коли могли  дражнитися та ображати. Але, як то кажуть, що нас не вбиває, то робить нас сильнішими. Я вважаю себе сильною та цілеспрямованою. Досягла чималих висот у житті, тому зараз, з часом, дитячі «підколки» пригадую вже зі сміхом. Одного разу  мені підказали записатися у модельну школу, яка на той час вже була у Хмельницькому.

Про справжню модельну кар’єру  Ірина знає не лише з ТБ та журналів, адже працювала з такими відомими модельєрами, як Слава Зайцев та Володимир Сарафанов.  Про такі висоти, напевно, мріє кожна дівчина.

-У 17 років мене вже запросили їхати на підписання контракту до Мілану. Це дуже високий рівень досягнення, адже це не Китай чи інша країна, яка розвивається. Але, на той час, мій майбутній чоловік зробив мені пропозицію. У мене був складний вибір, адже перспективи у модельному бізнесі були великими, але і перше кохання до хлопця було захмарним. Я вибрала створення сім’ї. І знаєте, жодного разу про це не шкодувала.  

У 2000 році  у Хмельницькому Ірина відкрила своє успішне власне модельне агентство «Iren Model».  В перший рік його створення на навчання записалося 200 дітей. Навчалися як зовсім маленькі красуні, так і дівчатка шкільного віку.

-Це був справжній бум у місті. Мені було їх чому навчити, поділитися своїм досвідом. Головне -  батьки довіряли мені. І результат був. У той же час я встигала навчатися на педагога, згодом і отримала другу освіту психолога. Ці знання і в роботі з дітьми допомагали. Ми з чоловіком проживали в окремій від батьків квартирі, тому вся хатня робота була на мені. Але нічого, я справлялася. Через п’ять років шлюбу у нас народилася донька. До 6 місяців вагітності я проводила конкурси краси,  ніхто не розумів, чому я на дискотеках раптово припинила танцювати. Майже ніхто не здогадувався про вагітність, хоч поперед мене йшов живіт а потім я (сміється- прим. автора). Зараз доньці вже 9 років. Вона мамина розумниця, гарно навчається. Зі мною на подіумі з двох років.

В липні у нашому місті проводився конкурс краси «Міс Бікіні». Кастинг проходив у багатьох містах України, і лише одинадцять дівчат поборолися у Хмельницькому за звання кращої. Учасниці були з різних регіонів країни. Журі обрало переможницю, нею стала дівчина з Хмельницького. Вона отримала путівку в Об’єднані Арабські Емірати та професійну фотосесію.  Загалом, багато хто з учасниць конкурсу вже  отримав пропозиції контрактів. 

-Я була там разом з нею, це був гарний відпочинок.  Я вважаю це дуже гарний приз  для переможниці конкурсу, такого подарунку в нашому місті ще не було, тур коштує близько 4 тисяч доларів. Для дівчат, які змагалися, була велика змога не лише побачити одну з найуспішніших та найцікавіших  країн світу, а також відпочити і отримати чудову  фотосесію. 

Останні три роки Ірина працює телеведучою у Хмельницькому, веде  програму «Stars».  Програма орієнтована на дітей та  підлітків. У ній розповідається про  те, як бути гарними, успішними, вести здоровий спосіб життя, моду та стиль.

-Я сама ніколи не курила, веду здоровий спосіб життя, провожу моделям фітнес, навчаю  правильно слідкувати за фігурою. Розповідаю, як доглядати за зовнішнім виглядом, підбирати імідж, стиль.  Це такий телевізійний навчальний посібник  для дітей та підлітків. Хто рано починає і хто плідно працює над собою, той  завжди досягає гарних результатів.

Не зважаючи на насичений графік роботи, Ірина все ж знаходить час для відпочинку та зустрічей з друзями.  Її знають не  лише як сильну бізнес-леді, бо ж насправді  вона тендітна і сентиментальна. Як будь-яка жінка Ірина потребує ніжності, турботи, кохання... 

 -Я дуже зайнята, всі мої друзі знають це і трохи ображаються. Якщо є якісь проекти, можу по дві доби  не спати, забуваю про те, що треба поїсти, хоча знаю, що це не дуже корисно для мого організму. Але я трудоголік і дуже відповідальна людина. Якщо я за щось берусь то виконую все до кінця. Але коли я менш завантажена роботою, то я стаю душею компанії. Мене можна побачити з друзями на пікніку у лісі. Хоча мало хто таке уявляє. Люблю сама смажити шашлик, мене  хлопці відганяють від мангала, кажучи, що це  чоловіча справа.   

Ірина зі своїми батьками будує  неподалік міста приватний будинок.  В дитинстві їй природи та відпочинку саме в тихому селі не вистачало, адже всі її бабусі та дідусі проживали  в міських багатоповерхівках.

-У нас там є ліс, річка. В будь-який час можна приїхати відпочити. Батьки завели велике господарство. Живуть в нас качки, куріпки, є фазани і кролики. Мені дуже подобається наша українська природа.  При тому, що вже давним давно могла осісти в Еміратах і жити. Однак мені не вистачає України. Хочу, аби й моя дитина зростала  в Україні та наслідувала наші кращі традиції.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення