Концерт камерного оркестру «Вечір англійських сюїт»

Концерт камерного оркестру «Вечір англійських сюїт»

Всі анонси від: Хмельницька обласна філармонія

Концерт Концерт камерного оркестру «Вечір англійських сюїт». в Хмельницькому відбудеться 24 жовтня о 18:00 в Філармонії

24 жовтня запрошуємо усіх поринути в аристократичну атмосферу Великої Британії початку XX століття. Цього вечора наш камерний оркестр під керівництвом маестро Тараса Мартиника відчинить для вас двері до світу мелодійних сюїт, створених англійськими композиторами.

Кожна частина цих творів - це окремий танець, який переносить слухачів у різні частини Англії та її історії.

  • «Сюїта Святого Павла» Ґустава Голста відзначається енергією та життєрадісністю і названа на честь жіночої школи Святого Павла у Великобританії, де композитор майже три десятиліття  викладав музичне мистецтво.
  • "Сюїта для струнного оркестру" Крістофера Вілсона вразить своєю витонченістю та гармонією. Завдяки шести коротким рухам у традиційному або танцювальному стилі, що лежать в її основі, вона стала чимось новим і свіжим, а тому викликала справжнє захоплення у публіки в 1901 році, коли відбулася прем’єра сюїти. Вважається, що композитор, створюючи її, прагнув показати зв’язок із традицією музики Йоганна Себастьяна Баха.

 

  • Сюїта нестримно закоханого у Шотландію Гренвілла Бантока, перенесе нас до Шотландського нагір'я. Кожна з п’яти її частин основана на народній пісні, яку Банток, можливо, чув під час своїх численних подорожей у тих краях. Як розповідали його сучасники, ці подорожі вплинули не тільки на його музику, а й на побут, смаки та захоплення композитора, тому сюїта сповна увібрала в себе бунтівний дух Шотландії, повноту її барв та красу природи.

Тож запрошуємо усіх завітати на наш "Вечір англійських сюїт", адже це подія, яка залишить незабутні враження та подарує відчуття особливого зв'язку із британською культурою та її музикою. Початок о 18.00.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення