Кавова кантата Й.С. Баха

Концерт І.С.Бах. «Кавова кантата» в Хмельницькому відбудеться 23 квітня о 18:00 в обласні філармонії

БАХ. «КАВОВА КАНТАТА»

Мало хто з нас сьогодні уявляє свій ранок без запашної кави! Ми можемо насолоджуватися її різноманітними сортами та обсмаженням, чорною і гіркою чи солодкою, з молоком, вершками і різноманітними доповненнями, що створюють той бажаний смак, який до вподоби саме вам!

А чи знаєте ви, що колись каву намагалися взагалі заборонити? Кавові зерна були предметом контрабанди, в Англії проти кави протестували жінки, які вважали, що вона відволікає чоловіків від домашніх справ та подружніх обов’язків, а в Німеччині існував рух за заборону кави для жінок? Відмовитись від кави на користь пива вимагав навіть король Фрідріх ІІ, уявляєте?

На щастя, здоровий ґлузд усе ж переміг! І ми вважаємо, що не останню роль у цьому зіграла музика! Так-так, це ми про Йоганна Себастьяна Баха та його безсмертну «Кавову кантату! Очевидно, великий композитор теж був небайдужий до цього магічного напою, адже його милий музичний жарт на підтримку однієї із лейпцизьких кав’ярень не лише викликав справжній фурор у тогочасної публіки, а й досі звучить у різноманітних концертних залах, даруючи задоволення кавоманам та меломанам!

Навряд чи для когось буде відкриттям, що у Хмельницькій філармонії теж люблять каву, Баха і його «Кавову кантату»! Тож 23 квітня ми запрошуємо усіх наших однодумців у музично-кавових питаннях прийти до нашої зали, щоб разом насолодитися яскравим театралізованим прочитанням цього елегантного твору, вишуканою музикою та, звичайно, філіжанкою кави!

Наші неперевершені солісти та камерний оркестр на чолі з маестро Тарасом Мартиником з нетерпінням чекають на цю атмосферну зустріч з вами, дорогі друзі! Тож замовляйте квитки та приходьте до нас на затишний вечір, сповнений цікавих несподіванок!

Коментарі до події
Розклад
Отримуйте
регулярні оновлення