Конкурс дитячого малюнка Ми - діти Космосу

Конкурс дитячого малюнка Ми - діти Космосу

Всі анонси від: Мистецький простір

Запрошуємо усіх на щорічний конкурс дитячого малюнка "Ми - діти Космосу".

«Космос» - в перекладі з грецького означає «Краса», «гармонія». Людина є частиною Космосу, тому з народження в кожному з нас закладено почуття Прекрасного. Понад дві тисячі років тому давньогрецький філософ Платон написав: «Від гарних образів ми перейдемо до красивих думок, від красивих думок - до красивого життя і від гарного життя - до абсолютної краси». Ця абсолютна Краса і є Космос, в якому ми живемо. Однак побачити космічну красу може не кожен, а лише той, хто володіє прекрасним, добрим і чуйним серцем. «Зорко лише серце!», - говорив головний герой відомої повісті А. де Сент-Екзюпері «Маленький Принц».

 Світ наших думок і почуттів - це теж Космос. У кожної людини він свій, і кожен бачить і відчуває навколишній по-своєму. Ми пропонуємо юним учасникам Конкурсу розповісти в своєму малюнку про своє Космосі.

КОНЦЕПЦІЯ КОНКУРСУ:

Космос. Його нескінченні незвідані простори в усі часи притягували увагу людства. Філософи давнини натхненно міркували над законами Всесвіту, вдивляючись в зоряну Нескінченність. Пройшли століття і тисячоліття, але і в XXI столітті Космос як і раніше наповнює серця людей трепетом і захопленням перед незбагненною грандіозністю і красою космічних просторів Всесвіту - колискою планети Земля і її людства.

Разом з тим, бурхливий розвиток цивілізації, небувалий розквіт космічних технологій привели до того, що з перших років життя у свідомості дітей формуються стійкі уявлення про Космос як про мертвому і небезпечному для людей просторі, взаємодія з яким людство здійснює через космічну техніку: ракети, місяцеходи, супутники. Одночасно література, кіно- і відеопродукція закріплюють у свідомості дітей стійкі образи Космосу в стилі «фентезі» - далекого від існуючої реальності. Тим самим уявлення дитини про світобудову спотворюються. Вони складаються під впливом нав'язаних ззовні стереотипів, які позбавляють дітей здатності до самостійних творчих роздумів. У свою чергу, уважне і дбайливе ставлення дорослих до внутрішнього, духовного світу дитини дає вражаючі результати. У роботах Конкурсантів ми б хотіли побачити не техногенне, а образне прочитання теми Космосу: роздуми дітей про Всесвіт, незвичайну красу космічного простору, про єдність людини і Космосу, відповідальності за нашу Землю, власної причетності до Космосу.

Науці ще тільки належить відкрити ці прекрасні космічні світи, незримо присутні поруч з нами. Але юні художники, відчуваючи і осягаючи їх серцем, можуть передати в своїй творчості не тільки їх красу, а й пов'язані з нею глибокі внутрішні переживання, відкриваючи світові дорослих нову космічну реальність. Для підтримки, розвитку та популяризації дитячої художньої творчості, в якому відбивається космічне світовідчуття, Подільський Культурно-просвітницький Центр ім. Н.К.Реріха з 2018 року засновує щорічний Конкурс дитячого малюнка «Ми - діти Космосу».

Заявки на конкурс приймаються в онлайн галерею на сайті Подільського культурно просвітительського Центру ім М.К. Реріха до 30 листопада.

Деталі конкурсу можна дізнатися на сайті або ж за телефонами: 0988657994, 0673848820

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення