Брукнер. Симфонія № 6. Концерт академічного симфонічного оркестру

Брукнер. Симфонія № 6. Концерт академічного симфонічного оркестру

Всі анонси від: Хмельницька обласна філармонія

БРУКНЕР. СИМФОНІЯ №6

Його музику можна любити чи ненавидіти, але вона не залишить вас байдужими. Віртуозний органіст та чудовий педагог, композитор, чий талант сповна розкрився вже у досить зрілому віці, автор духовних та світських хорових творів і дивовижних симфоній, які за сміливість та монументальність форми і структури називали «соборами звуку».


Дещо дивакувий на фоні своїх сучасників композиторів-романтиків через сільське походження, глибоку релігійність, ексцентричні звички та наївний характер, він не знайшов щастя в особистому житті, але мав багато друзів та однодумців, які його любили та поважали.

Володар неординарного таланту, і страшенний перфекціоніст, одержимий прагненням до досконалості, він нескінченно переробляв свої твори. Його смілива та оригінальна музика не раз втрапляла під шквал критики та насмішок, не отримала належного визнання за життя композитора і лише згодом знайшла шлях до сердець слухачів.

Знаєте про кого йде мова? Авжеж, про Антона Брукнера! Цьогоріч у світі відзначається 200-річчя з дня його народження, і з цієї нагоди його твори звучатимуть у концертних залах і на його батьківщині, в Австрії, і по всьому світу. Ми дуже раді, що і Хмельницька філармонія долучається до цього музичного марафону завдяки співпраці із шанувальниками митця із м. Лінц – товариством Bruckner Fans.

15 травня у нашому залі постане величний музичний собор, створений Антоном Брукнером: його Симфонія №6. Сам автор сказав про неї: «Die Sechste ist die keckste», тобто «Шоста – найсміливіша». І до речі, це єдина симфонія, до якої він не вніс жодних змін. Від мрійливих мелодій до грандіозних кульмінацій – цей твір, що досить рідко можна почути наживо, тим більше в Україні, вразить вас палітрою відчуттів та продемонструє, як потужно може звучати симфонічний оркестр.

І якщо ви ще вагаєтеся, чи потрібно вам прийти на цей концерт, маємо ще один надзвичайно вагомий аргумент! Цього вечора нашим симфонічним оркестром диригуватиме маестро із світовим ім’ям – заслужений артист України, лауреат II Міжнародного конкурсу диригентів імені С. Турчака (м. Київ), головний диригент Київської опери Віктор Плоскіна!

Тож не пропустіть цю унікальну подію, якою ми відзначимо велич таланту Антона Брукнера, долучайтеся до нас та відкрийте для себе нові виміри симфонічної музики! Чекаємо вас у філармонії 15 травня о 18.00.

Коментарі до події
Розклад
Отримуйте
регулярні оновлення