Концерт симфонічної музики

10 квітня у світ прекрасних мелодій хмельничан та гостей міста знову запрошує академічний симфонічний оркестр філармонії. І особливу атмосферу цього вечора разом із нашими музикантами творитиме наш гість, відомий диригент Володимир Врублевський.

Маестро віддав своєму покликанню уже майже три десятиліття та має за плечима величезний творчий досвід. За цей час диригував симфонічним оркестром Донецького академічного театру опери та балету ім. А. Солов’яненка, Київського національного академічного театру оперети, Київського муніципального театру опери та балету для дітей та юнацтва та Одеського національного академічного театру опери та балету, де зараз виконує обов'язки головного диригента.

Володимир Врублевський активно гастролює. Співпрацював з симфонічним оркестрами Угорського державного оперного театру (Magyar Állami Operaház), Кримської, Хмельницької, Івано-Франківської філармоній, оркестром GSO. Також регулярно отримує запрошення диригувати на престижних оперних фестивалях Європи, виступав на провідних сценах Франції, Іспанії, Бельгії, Швейцарії, Польщі із такими зірками світу музичної опери як Андреас Вераменді, Луїс Сантана, Мікі Моррі.

У репертуарі диригента опери, балети, оперети симфонії, ораторії, інструментальні концерти, серед яких є і шедеври світової класики, і модерністські твори, і музика українських композиторів.

У концертній програмі, яку 10 квітня у залі філармонії виконає наш симфонічний оркестр під орудою пана Володимира, також поєднається світова та українська класика. Зокрема, почуємо Концерт для фортепіано соль мажор Моріса Равеля. Це один з останніх творів цього видатного французького композитора, справжня перлина, у якій поєдналися легкість, досконалість форми та лаконічність. Вперше виконаний в Парижі у 1932 році, концерт одразу завоював любов публіки і досі викликає щире захоплення поціновувачів музики в усьому світі. Сольну партію фортепіано у цьому творі виконає талановитий хмельницький піаніст Віталій Бернацький. Почуємо в цьому концерті і яскравий зразок особливого жанру іспанської музики – сарсуели. Це буде пікантне і запальне «Intermedio» з твору «Весілля Луїса Алонсо» композитора Херонімо Гіменеса.

Також знову в нашій залі звучатиме колоритна музика, що увібрала у себе запальний дух та таємничу красу українських Карпат – «Галицька увертюра» Євгена  Оркіна та «Українська карпатська рапсодія» Левка Колодуба.

Щиро запрошуємо всіх завітати на наш вечір симфонічної музики та сповна насолодитися її чарами! Початок концерту о 18.00.

Коментарі до події
Розклад
Отримуйте
регулярні оновлення