Концерт «Per Aspera Ad Astra» Академічного симфонічного оркестру. Солістка - піаністка Марія Клименко

Концерт «Per Aspera Ad Astra» Академічного симфонічного оркестру. Солістка - піаністка Марія Клименко

Всі анонси від: Хмельницька обласна філармонія

Концерт Концерт «Per Aspera Ad Astra» Академічного симфонічного оркестру. Солістка - піаністка Марія Клименко в Хмельницькому відбудеться 10 травня о 18:00 в Філармонії

*«Per Aspera Ad Astra» - перлини світової класичної музики*

«Per Aspera Ad Astra» – «Через терни до зірок» - ця відома фраза, автором якої вважають давньоримського філософа Сенеку, не випадково обрана назвою нашого концерту. Один із творів, що звучатиме цього вечора, музичні критики також характеризують цим висловом.

Мова йде про Симфонію №1 до мінор Йоганнеса Брамса. Історія її написання – справжній тернистий шлях, адже композитор працював над нею півтора десятиліття. Результатом багаторічної роботи став беззаперечний шедевр. Ці важкі роки творчих пошуків митця знайшли відображення і в музиці, адже починається симфонія з похмурої та полум’яної першої частини, а завершується урочистими зворушливими хоралами у четвертій частині. Саме завдяки цьому твору Брамс зайняв місце у пантеоні великих композиторів поряд із своїм натхненником Бетховеном.

Ще один твір, що звучатиме цього вечора, без сумніву, також є одним із шедеврів світової музичної класики. Це Концерт №23 для фортепіано з оркестром ля мажор великого Вольфганга Амадея Моцарта. Написав він його невдовзі після переїзду до Відня, міста, де фортепіанна музика уже здобула заслужене визнання. Загалом за 4 роки композитор написав у Відні 15 фортепіанних концертів з оркестром, і №23 отримав серед них особливу популярність. Йому властива блиск та грайливість, граційність та геніальна простота, але разом з тим глибокий внутрішній зміст. Він вважається одним із найскладніших, але водночас і найкрасивіших у творчості Моцарта.

Справжню насолоду від цієї дивовижної музики 10 травня вам даруватимуть Академічний симфонічний оркестр філармонії на чолі з диригентом Тарасом Мартиником та солістка, віртуозна піаністка, лауреатка численних міжнародних конкурсів, наша гостя з м.Києва Марія Клименко.

Чекаємо вас у філармонії о 18.00.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення