Концерт до 175-річчя від дня народження Чайковського

Концерт до 175-річчя від дня народження Чайковського

 Хмельничан запрошують на концерт.

   У супроводі симфонічного оркестру виступатиме відомий львівський віртуоз – скрипаль Марко Комонько виконає твори французьких композиторів імпресіоністів.

   «Поема» для скрипки з оркестром Ернеста Шоссона написана під враженням від повісті «Песнь торжествующей любви» Івана Тургенєва. До сьогодні вона є найбільш улюбленим твором солістів-скрипалів різних поколінь. На честь відзначення 140-річчя з дня народження Моріса Равеля, прозвучить концертна рапсодія «Циганка» для скрипки з оркестром. За технічною складністю рапсодія наближається до концертів Паганіні. Водночас вражає віртуозною, колористичною музикою з характерними фольклорними інтонаціями.

   У другому відділенні прозвучить Шоста симфонія Петра Чайковського, 175 років від дня народження якого у травні святкують меломани усього світу. Шоста «Патетична» симфонія – це останній твір цього найпотужнішого симфоніста романтичної доби. Усі трактовки змісту цього епохального твору годі й перелічувати: «світова скорбота», «одвічна туга», «нездійсненні надії на щастя», протистояння життя і смерті тощо. Цю філософську таємницю осягнути можна хіба що за допомогою музики.

Участь беруть:

Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії

Художній керівник і головний диригент – заслужений діяч мистецтв УкраїниСергій Леонов

Соліст– Марко Комонько (скрипка, м. Львів)

У програмі:

1. Е. Шоссон: Поема для скрипки з оркестром, тв. 25
2. М. Равель: "Циганка", концертна рапсодія  для скрипки і оркестру

3. П. Чайковський: Симфонія №6 (h-moll) "Патетична", тв. 74

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення