Khmelnytskyi Classic Fest. Станіслав Ярецький. Творчий вечір композитора

Khmelnytskyi Classic Fest. Станіслав Ярецький. Творчий вечір композитора

Всі анонси від: Хмельницька обласна філармонія

Khmelnytskyi Classic Fest. Станіслав Ярецький. Творчий вечір композитора

Шостого фестивального вечора повертаємося до однієї із чудових традицій, яка з’явилася ще на нашому «Хмельницький КамерФест»: один із концертів фестивалю ми обов’язково присвячували знайомству із творчістю сучасного українського композитора.

Пропагування нашої музики - це дуже важливе завдання, особливо у наших реаліях, коли культурна ідентичність та багата мистецька спадщина є невід’ємною складовою міжнародного іміджу України. Тому і на «Khmelnytskyi Classic Fest» хочемо далі розповідати про наших талановитих композиторів, адже насправді маємо чим пишатися.

Отож, знайомтеся: Станіслав Ярецький!

  • Станіслав – наш хмельницький композитор з дуже багатим творчим доробком. Це п’єси та етюди, обробки народних пісень, хорові твори та аранжування, пісні та романси, тощо. Серед наших глядачів донедавна він був найбільше знаний за своєю співпрацею з Хмельницьким академічним муніципальним камерним хором, яка триває уже майже двадцять років. З-під його пера за період роботи в хорі вийшло багато цікавих та оригінальних творів для хору.

Роботи Станіслава Ярецького вирізняються серед інших, адже він завжди намагається усучаснити твір, збагативши його звучанням цікавих музичних інструментів (дудук, най, бандура, саксофон, дзвіночки, кахон тощо), часто додає різні звукові ефекти та перкусію. Все це свідчить про оригінальний погляд композитора та розкриває великий спектр можливостей, якими він володіє та які не боїться використовувати.

Важливим етапом у становленні Станіслава як композитора стала робота над музикою до сучасної вуличної видовищно-театралізованої вистави «Пам’ятники Богдану оживають» та однойменного фільму-вистави. Цей проєкт поклав початок новому виду хорового мистецтва – «хоровому театру».

Але справжнім відкриттям, що вразило не лише публіку, а й колег з мистецької спільноти, стала його музика до музично-хореографічної вистави “У пошуках Маленького принца”, прем’єра якої з величезним успіхом відбулася декілька місяців тому в філармонії.

Цей творчий вечір - нагода більше дізнатися про Станіслава Ярецького та відкрити для себе нові цікаві грані його композиторського таланту. Тож чекаємо вас 27 лютого о 18.00 у нашому органному залі аби насолодитися спілкуванням із митцем та знову почути його твори у виконанні Хмельницького академічного муніципального камерного хору під орудою художнього керівника та головного диригента колективу, заслуженого діяча мистецтв України Ігоря Цмура.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення