Концерт органної та камерної музики до дня народження Олени Реріх

Концерт органної та камерної музики до дня народження Олени Реріх

Всі анонси від: Хмельницька обласна філармонія

У Хмельницькому пройде концерт органної та камерної музики до дня народження Олени Реріх!

  • Проспект Миру, 103/1
  • Вхід вільний

У програмі:

  • Заслужена артистка України Наталія Молдован (орган)
  • Заслужена артистка України Оксана Цмур (скрипка)
  • Лауреат міжнародних конкурсів Ольга Абакумова (сопрано)
  • Лауреат міжнародних конкурсів Тарас Малик (флейта)

Олена Іванівна Реріх – філософ і вчена, публіцист і письменниця, автор книг про Будду, про Сергія Радонезького, автор багатьох томів духовно-філософських листів – опублікованих і ще неопублікованих. Вона зібрала і видала Криптограми Сходу, переклала з англійської складну філософську працю О.П.Блаватської «Таємна доктрина».

Олена Іванівна – дружина, невтомна супутниця і натхненниця творчості великого художника і громадського діяча Миколи Реріха. Мати, що дала світу двох синів: відомого у світі вченого сходознавця Юрія Реріха і всесвітньовідомого художника Святослава Реріха.

Вона співавтор ідеї Міжнародного Договору про охорону художніх і наукових установ та історичних пам’ятників, який носить назву Пакта Реріха.

Головна праця життя – серія книг, які були підготовлені до друку й видані Оленою Іванівною та Миколою Костянтиновичем Реріхами і мають загальну назву «Жива Етика». Сама назва цієї науково-філософської системи "Жива Етика" пов’язує небесне і земне, людину і Космос.

Реріх Олена Іванівна — Вікіпедія

Проте, попри величезну спадщину, залишену Оленою Реріх, ім’я її донедавна було практично невідоме. Сотні тисяч людей бачили картини Миколи і Святослава Реріхів, захоплювалися ними, чули про видатні дослідження зі сходознавства Юрія Реріха, але майже нічого не знали про четвертого члена чудової родини. Поміж тим, факт лідерства Олени Іванівни в сім’ї та її безперечну першість у сфері духовного подвижництва визнавали усі члени родини

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення