Khmelnytskyi Classic Fest. Ярослав Врублевський (орган), Польща

Khmelnytskyi Classic Fest. Ярослав Врублевський (орган), Польща

Всі анонси від: Хмельницька обласна філармонія

Khmelnytskyi Classic Fest. ЯРОСЛАВ ВРУБЛЕВСЬКИЙ (ОРГАН), ПОЛЬЩА

П’ятий фестивальний вечір «Khmelnytskyi Classic Fest» пройде під знаком найвеличнішого музичного інструмента, що був створений за всю історію музики – органа.

23 лютого о 18.00 зустрічаємо в нашому органному залі надзвичайно яскраву особистість: випускника Університету Моцартеум, соліста, диригента і камерного музиканта, церковного музиканта, переможця численних органних конкурсів, професора Університету музики імені Фридерика Шопена у Варшаві, а також викладача органу в Державній музичній школі імені Фридерика Шопена пана Ярослава Врублевського.

Свого часу музикант отримав диплом з відзнакою за спеціальностями: органи, хорове диригування, органна імпровізація та церковна композиція, тож зараз окрім викладацької та наукової діяльності, виступає в Польщі, Чехії, Австрії, Німеччині, Швейцарії та Україні, бере участь у численних прем’єрах творів сучасних композиторів (Зайерль, Радічніг, Махмуд, Пржибильський).

Також пан Ярослав має величезний досвід співпраці з Міжнародним товариством ім. Пауля Гофхаймера в Зальцбурзі, для якого він підготував численні музичні постановки, та з багатьма оркестрами та вокально-інструментальними ансамблями (Варшавський філармонічний оркестр, Варшавський філармонічний камерний оркестр, Collegium Musicum St. Gallen, Sinfonieorchester der Hochschule Mozarteum, Capella Bydgostiensis, Щецинський філармонічний оркестр).

У нашій залі у його виконанні маємо нагоду насолодитися знаними композиціями всесвітньо відомих митців, а також ближче познайомитися з творчістю композиторів, музика яких значно рідше виконується в Україні.

Приходьте на концерт, де ви обов’язково відкриєте для себе нові грані звучання нашого органа ««Rieger-Kloss» та отримаєте справжню насолоду від віртуозної гри відомого музиканта!

У програмі:

  • Йоганн Себастьян Бах – Пасакалія до мінор, BWV 582
  • Герман Фінценхаген – Хоральна прелюдія “Jesu meine Freude”
  • Марко Енріко Боссі – Piece heroique, op.128
  • Йоганнес Брамс – Хоральна прелюдія, op.122 “O Gott du frommer Gott”
  • Жан Ален – Premiere Fantasie
  • Жан Ален – Deuxieme Fantasie
  • Отторіно Респігі – Прелюдія ля мінор (sopra un chorale di Bach, BWV 351)
  • Костянтин Горський – Органна фантазія f-moll
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення