Любомир Мельник у Хмельницькому

Любомир Мельник у Хмельницькому

Всі анонси від: Хмельницька обласна філармонія

Запрошуємо усіх на концерт Любомира Мельника.

Захід пройде 24 лютого у Хмелницькій обласній філармонії, початок о 19:00.

Найшвидший у світі піаніст та композитор українського походження - Любомир Мельник у Хмельницькому з презентацією нового альбому "Fallen Trees".

Ще на початку 80-х піаніст Любомир Мельник розробив власну нотацію і техніку гри надшвидких арпеджіо (звану «безперервною музикою»), написавши безліч творів з її використанням. Оскільки мало хто може виконати його твори, Любомир виступає сам, демонструючи неймовірне і щоразу вражаюче володіння інструментом. Маестро здатний грати 19,5 нот в секунду кожною рукою, чим він користується аж ніяк не для демонстрації своєї техніки. Мелодизм творів не в зміні нот, а в накладенні і взаємодії обертонів, які виникають з цілих лавин і шквалів нотних потоків. Створюється безперервне полотно звуку, в яке Любомир раз у раз вплітає різні нитки і візерунки, роблячи це легко і невимушено, що надає його музиці звучання, характерне для цілком повільного ембієнту.

Любомир Мельник - український композитор і піаніст. Народився в українській сім'ї, що емігрувала до Німеччини. Проживав тривалий час у Канаді. Мельник відомий «безперервною музикою», піанінною технікою, що базується на дуже швидких нотах й складних нотних послідовностях, що створюють «звукове полотно», зазвичай з використанням правої педалі для створення обертонів і резонансів. 

Любомир Мельник – справжній новатор, який дослідив нові напрямки сучасної музики. Він не тільки вважається одним із найшвидших концертних піаністів у світі, його композиції також справді переносять слухача у нові сфери. Бачити один з його живих виступів – це не що інше, як відкриття нового розумного досвіду.

Мельник показав чудову відданість інструменту, завжди прагнучи відкрити нові способи складання музики в безперервному режимі. Його акцент робиться на фактичному звучанні фортепіано, а також на гармонії та мелодії музики. Використовуючи швидкі та складні шаблони нот, віртуозний піаністський метод Любомира формує обертони, які в рідкісні моменти об'єднуються, стикаються або навіть створюють нові мелодії, і, таким чином, формують композицію за її первісною формою.

Щоб виконати це, потрібна особлива техніка, яка за багато років довела його до майстерності. Приєднавшись до лейблу Erased Tapes ще у 2013 році, його засновник Robert Raths знав, що настав час поділитися великим музичним спадком піаніста, на яке він просто відповів: «Де ви були хлопці, коли мені було тридцять?».

У свої сімдесят Любомир Мельник є автором понад 100 творів, а в дискографії має понад 20 виданих альбомів, а його талант визнають як музиканти, так і світові медіа. 

Детальна інформація та придбання квитків за номером: (0382) 79 44 74

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення