Опера Богдан Хмельницький за мотивами Костянтина Данькевича

Опера Богдан Хмельницький за мотивами Костянтина Данькевича

Всі анонси від: Хмельницька обласна філармонія

Запрошуємо усіх на прем'єру опери "Богдан Хмельницький" за мотивами Костянтина Данькевича.

Захід пройде 7 квітня у Хмельницькій обласній філармонії, початок о 18:30.

Героїчна народна музична драма «Богдан Хмельницький» була написана і вперше поставлена у 1951 році. У свій час вона входила до кращих українських музично-сценічних творів та з успіхом звучала в театрах країни. Проте саме історична основа і стала тієї причиною, що призвела до драматичної долі та численних редакцій, в яких відомий цей твір сьогодні. Хмельницька постановка повертає оперу із забуття. Вивільнивши драматургічну фабулу від будь-якої політичної полеміки, крізь призму патріотичного чуття новому мистецькому втіленню піддаються лише жанрово-побутова та лірична сторона талановитого витвору Костянтина Данькевича. На тлі історичних подій опера змальовує картини козацького життя, захоплює романтичною інтригою, розкриває багату красу українського мелосу та головне – у барвистому емоційному звучанні випромінює національний дух, любов та віру у світле майбутнє держави.

В опері задіяні кращі творчі сили філармонії: Академічний симфонічний оркестр (художній керівник Тарас Малик, головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Сергій Леонов); хор, балет та дитяча студія Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» (художній керівник ансамблю – Степан Дробіт), сузір’я блискучих хмельницьких солістів, а також запрошених артистів з Києва та Луцька.

Режисер-постановник опери - Богдана Латчук. Разом із диригентом-постановником Тарасом Мартиником, балетмейстером-постановником Сергієм Качуринцем та хормейстером-постановником Катериною Дробіт вона представлятиме оригінальний сучасний погляд на українську класику.

У полоні прекрасної музики, сплетінь захопливого сюжету та блискучої гри артистів опера здивує своєю сучасністю та простотою, близьким і зрозумілим українським контекстом, в якому кожен з присутніх у повній мірі відчує себе справжнім учасником цієї яскравої феєрії.

  • Вартість квитків: 60-80-100 грн.

Детальна інформація за номером: (0382) 79 44 74

Коментарі до події (1)
  • Taras Martynyk 29 Березня

    7го травня
Отримуйте
регулярні оновлення