Ой не ходи Грицю, та й на вечорниці

Хмельничан запрошують у театр Старицього на виставу "Ой не ходи Грицю, та й на вечорниці". Відбудеться  14 лютого о 18 годині.

Важко від серця відривати того, кого любиш. А надто, коли ця любов дорожча за життя! У драмі «Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниці» йдеться про жагуче кохання, яке межує з трагічними наслідками! 

На що здатен закоханий чоловік, щоб здобути почуття обраниці? Заради досягнення бажаної мети він може переступити навіть через життя суперника. І тоді йому вже не важливі будь які інші почуття чи емоції. «Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниці».

Сюжет п’єси українського поета, прозаїка, драматурга, театрального й культурного діяча Михайла Старицького «Ой, не ходи, Грицю, та й на вечорниці» взято з однойменної народної пісні, авторкою якої вважають народну поетесу і співачку Марусю Чурай. У центрі інтриги – парубок, який кохає двох дівчат.

У драмі вродлива вдовина донька Маруся закохана у чи не найкращого в селі козака Грицька Шандуру, який відповідає їй взаємністю. Однак на перешкоді цього почуття стає сільський багатій, уже підстаркуватий  парубок Хома, який будь-що прагне розлучити закоханих, щоб самому одружитися з вродливою дівчиною. Підкупом, брехнею, підступними вчинками він сіє розлад між ними, сварить Гриця з його товаришем Потапом, схиляє на свій бік матір Марусі – Вустю Шурай. Своєї мети він намагається досягти завдяки пущеній його спільницею Степанидою плітці  про те, що Маруся да­ла згоду на весілля з Потапом — товаришем Гриця. Водночас Хома підштовхує Гриця до шлюбу з Гали­ною Шеньовою, дівчиною із заможної родини. Отже, М.Старицький вибудовує драматичний конфлікт, "нашаровуючи" декілька "любовних трикутників": Хома – Маруся – Грицько; Маруся – Грицько – Галина; Потап – Маруся – Грицько; Маруся – Потап – Дарина.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення