«Слово - зброя!: поетична меса

Концерт «Слово - зброя!: поетична меса в Хмельницькому відбудеться 31 травня о 18:00 в Філармонії

31 травня на сцені Хмельницької обласної філармонії на наших глядачів чекає спільний проєкт Національної філармонії України та Project Art Theater: поетична меса «Слово – зброя!», унікальне дійство, що поєднує в собі слово, музику, імпровізацію та відеоконтент.

Один із його співавторів, відомий поет та співак Анатолій Матвійчук стверджує: «Поезія не створюється - вона стається!». Лейтмотив цієї поетичної меси – тема війни у всіх її вимірах, яка змінюється темою надії та віри у світле майбуття нашої країни.

У колаборації з відомими українськими композиторами Віктором Криськом, Михайлом Шведом, Кирилом Стеценком пліч-о-пліч на сцені, як на передовій, працюють Анатолій Паламаренко, легендарний майстер художнього слова, Анатолій Матвійчук, автор поезії, Надія Агєєва-Швед і Наталія Насікан, артистки Національної філармонії (художнє слово), Ганна Семець (вокал і художнє слово), Кирило Стеценко (скрипка).

Всі учасники дійства відчули на собі, що значить війна, бо кожен з них мав безпосередній дотик до тих больових точок, які тепер у всіх на слуху – Макарів, Буча, Бровари, Ірпінь... Хтось там народився, хтось жив, хтось опинився у найтрагічніший момент нашої спільної історії…

Як зазначає Анатолій Матвійчук, ідеться про багато важливих для людини речей – про межі, які людина не має переступати, про джерела людської надії та віри під час війни, про ті таємниці людської душі, які відкриваються лише в критичні моменти буття.

Авторка і режисерка проєкту Надія Агєєва-Швед наголошує, що наразі нам необхідно усім разом пережити війну, осмислити, зафіксувати цей страшний чуттєвий досвід у собі і виробити до неї спільне негативне ставлення, адже лише так війна не перестане існувати в 21 столітті як явище.

Тож ця вистава – ще одна можливість боротися заради нашої Перемоги, тримати культурний фронт завдяки великій силі мистецтва поезії, що має неймовірну здатність потрапляти у свідомість людини через несподівані асоціації, думки, почуття, які не залишать байдужим жодного з глядачів, котрі завітають на дійство.

Відеоконтент – Анастасія Крисько.

Також у дійстві звучить музика Максима Березовського та Анатолія Матвійчука.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення