Політика тіла

З 27 березня по 30 квітня у Хмельницькому відбудеться виставка "Політика тіла".

  • Виставка пройде у арт-центрі "Maslo".

Виставку "Політика тіла" присвячена феномену Харківської школи фотографії, а також темі тілесності й інтимності в радянському і пострадянському суспільстві.

ПОЛІТИКА ТІЛА. Харківська школа фотографії із колекції родини Гриньових. Філософський термін "політики тіла", уведений Мішелем Фуко у 1970-ті роки минулого століття, окреслив особливі методи та механіку управління людьми, характерні для політичних режимів. Право на прояв оголеного тіла в радянські часи було протестом щодо панівної цензури у мистецтві й суспільстві, яку виправдовували єдиною офіційно дозволеною художньою концепцією соціалістичного реалізму та необхідністю дотримання "чистоти помислів радянської людини". Саме у 1970-ті виникає та формується коло молодих фотографів із неформальним та андеграундним поглядом на фотографію - група "Время"!, що й стала точкою відліку історії харківської школи фотографії.

Проект "Політика тіла" - це фотографічна історія про виокремлення індивідуального із площини колективного крізь зображення людського тіла. Поняття "політики тіла" Мішеля Фуко стало лейтмотивом до переосмислення наготи і права на неї в радянському та пострадянському суспільстві крізь практику авторів харківської школи фотографії.Виставка є тематичною вибіркою із блоку харківської школи фотографії у колекції Тетяни та Бориса Гриньових.

Вікове обмеження: 18+

Художники: Євген Павлов, Олег Мальований, Сергій Солонський, Роман Пятковка.

  • Вхід вільний.

Запрошуємо усіх на виставку "Політика тіла" у Хмельницькому!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення