РАЛІ Фортеця 2019

РАЛІ Фортеця 2019

Всі анонси від: Фортеця

Запрошуємо усіх авто любителів на Ралі "Фортеця".

  • Одна з найстаріших ралійних гонок України, цього року святкуватиме своє 20-річчя.

Традиційно проводиться на початку сезону, коли спортсмени та вболівальники скучили за перегонами після довгої зимової паузи. Зручне географічне розташування Кам’янця-Подільского дозволяє зібрати на старті як більшість українських екіпажів, так і гостей з Західної Європи. Розвинена туристична інфраструктура міста гостинно пропонує учасникам та вболівальникам комфортне розташування та смачне частування під час гонки. Однією з особливостей ралі є традиційна частина маршруту, яка пролягає вузькими вуличками Старого міста. Спортсмени стартують від славнозвісної Кам’янець-Подільської фортеці та долають кілька десятків поворотів на очах у численної публіки. Інша родзинка гонки – найбільший в Східній Європі трамплін, з якого машини учасників стрибають під час проходження траси та пролітають понад 30 метрів.

Цікавий факт: кожен пілот, який вигравав ралі "Фортеця" в абсолютному заліку, ставав того року чи пізніше Чемпіоном України з ралі. Тож можна без вагань назвати цю гонку – ралі, яке народжує чемпіонів.

Рекордсменом за кількістю перемог на ралі "Фортеця" є Олександр Салюк-старший – єдиний в Україні Заслужений Майстер спорту з автомобільного спорту. Рекордсменом за кількістю виграних швидкісних ділянок ралі «Фортеця» досі лишається видатний український спортсмен та інженер Андрій Александров, який трагічно загинув під час перегонів в вересні 2007 року.

Найбільшу кількість екіпажів на старті зібрало ралі "Фортеця" 2008 року – 43 тандеми з України та Латвії. Цього року організатори сподіваються перевершити це досягнення та зібрати на старті понад 50 екіпажів.

Захід пройде з 10 по 12 травня у місті Кам'янець-Подільський.

Вартість квитків: 200-1400 грн.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення