Khmelnytskyi Classic Fest. ДУЕТ «FLAUTANDO»

Khmelnytskyi Classic Fest. ДУЕТ «FLAUTANDO»

26 лютого фестивальний марафон продовжать артисти, добре знані та улюблені для нашої публіки. Дует ««Flautando» у складі лауреатів міжнародних конкурсів флейтиста Тараса Малика та гітариста Максима Заводного не раз тішили глядачів чудовими діалогами флейти та гітари, справжніми розмовами двох душ, що малюють дивовижні історії, даруючи нам витончені емоції та романтичний настрій.

Серед класичних творів для цих інструментів написано досить багато творів, і чи не найпоширенішим такий дует був у епоху бароко та романтизму. Тож нічого дивного, що їм притаманні усі найкращі риси цих періодів історії, і що вони завжди по-особливому відгукуються в душі кожного з нас, створюючи мелодійну казку у кожному акорді.

Два твори, що звучатимуть протягом концерту, прийшли до нас з початку XIX століття. «Grand duo concertant» був створений у сонячній Італії одним із найвідоміших майстрів гри на гітарі в Європі – Мауро Джуліані.

Інший – Соната «Арпеджіоне» Франца Шуберта, був написаний в Австрії для особливого музичного інструменту, від якого зараз нам залишилася тільки згадка у назві цього твору, бо арпеджіоне – це насправді саме інструмент, що являв собою своєрідне поєднання гітари та віолончелі. Набувши спочатку небувалої популярності, арпеджіоне згодом був забутий, на відміну від твору Шуберта, який і досі звучить на концертах, переважно у перекладенні для віолончелі. Ми ж почуємо цей твір у перекладенні для флейти та гітари.

«Histoire du Tango», або ж у перекладі «Історія танго», великого Астора П’яццолли, батька стилю tango nuevo, написана не так давно, у 1985 році, але встигла завоювати всесвітню славу, ставши однією з найпопулярніших композицій для флейти та гітари. Цей музичний історичний нарис про метаморфози, які пристрасне танго пережило протягом десятиліть, також маєте нагоду почути на нашому фестивальному вечорі.

Приходьте та насолодіться тим незвичайним шармом, що народжується в дуеті трепетного тембру гітари та ніжного голосу флейти!

У програмі:

Мауро Джуліані - Grand duo concertant для флейти та гітари, оp. 85
Франц Шуберт - Arpeggione Sonata ля мінор, D.821
Астор П’яццолла – Histoire du Tango для флейти та гітари

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення