Виклик безодні

Виклик безодні

Про фільм: Ім'я Джеймса Кемерона, творця гучних блокбастерів "Термінатор", "Титанік", "Аватар" і не тільки, відомо кожному шанувальнику кіно. Але чи знаєте ви, що режисер крім кінематографа захоплюється океанографією? При цьому настільки, що завжди мріяв поставити рекорд - стати першою людиною, яка порине в одиночку на дно Маріанської западини. Цей героїчний вчинок і подія гідні такої ж уваги, як і висадка людини на Місяць. Крім того глибокопідводна одіссея буде відкриватися від особи самого Кемерона, який коментує занурення. Разом з цим відбувається фіксація спуску камерами, встановленими на його батискафі.

Ще з підліткового віку режисер з яскраво вираженим інтересом стежив за освоєнням навколоземної орбіти, Місяця і моря. Саме такі захоплення, власне, і привели Джеймса Кемерона до його фантастичних стрічок, які посіли свої ніші у світовому кінематографі.

Сама Маріанська западина, яка і послужила головною пригодою в "Виклик безодні", - це найглибше місце на всій планеті. Вона така глибока, що туди спокійно можна помістити Еверест, освоїти якого було навіть легше, незважаючи на всі складнощі. До цього було проведено три експедиції, в рамках однієї з яких метою було визначити відстань до дна. Однак фантаст став першим, хто зміг більш-менш детально оглянути його і провести деякі заміри. У той же час проект "Виклик безодні» не фінансувався ніякими державними джерелами.

Щоб побудувати батискаф для занурення, знімальній команді довелося використовувати всі існуючі методи і технічні прийоми, а деякі і розробити самим. Занурення фіксувала велика кількість 3D камер, встановлених по всьому периметру човника. Найцікавіше, що вони були невеликого розміру, буквально завбільшки з великий палець на руці дорослої людини.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення