Вір або не вір (театр ім. М. Старицького)

Виявляється, що підготовка до власного похорону може стати справжньою подією, якщо знати, як правильно до цього підійти.

«Вір або не вір» на малій сцені в театрі Старицького 11 травня, початок о 18:00. Квитки на нашому сайті та в касі театру.

У виставі бабуся – Юстина. Вона найстарша в буковинському селі. І, готуючись до відходу у інший світ, розказує сусідці Вірі не лише про своє життя, а й про те як хоче зустріти цей відповідальний для людини час. Її одкровення про себе та розповіді про людей, які вже відійшли, сповнені глибиною народної мудрості, дотепного гумору і власної філософії. Останнє палке бажання Юстини, щоб на її похоронах усі дотрималися звичаїв предків, спочатку бентежить і навіть лякає сусідку Віру, в якої все життя ще попереду. Але таку бабусю як Юстину можна слухати і не переслухати, бо говорить вона про смерть не так як усі інші. Таке неординарне ставлення здивує будь-кого, та воно має у Юстини власне міцне підґрунтя. Тому й моторошні оповідки бабусі, інколи смішні та містичні, поволі змінюють свідомість Віри. Юстина зізнається їй — «… свої останні години на цім світі хочу прожити по розумові», і вирішує передати саме Вірі оті сакральні знання предків та секрет довгого та щасливого життя.

Коментарі до події
Розклад
Отримуйте
регулярні оновлення