Виставка Made in Ukraine. Мистецтво батика

Виставка Made in Ukraine. Мистецтво батика

Всі анонси від: Хмельницький обласний художній музей

Запрошуємо усіх на виставку "Made in Ukraine. Мистецтво батика".

Захід пройде з 3 квітня по 12 травня у Хмельницькому художньому музеї, початок о 10:00.

У галереї «квARTира» Хмельницького обласного художнього музею в рамках проголошеного Року українського декоративного мистецтва відкрито чергову виставку з музейної колекції «Made in Ukraine. Мистецтво батика».
Розпис на тканині не є національним українським видом мистецтва. Історичне коріння гарячого батика пов’язане з Індонезією та Близьким сходом, проте в останні десятиліття це мистецтво розповсюджується по всьому світі, посідаючи гідне місце і в українському національному декоративно-прикладному мистецтві. Техніка батика найбільш розповсюджена у текстильному виробництві. Втім, поряд з прикладною функцією розпису по тканині широко використовується й образотворча, тобто художники з його допомогою прагнуть передати своє бачення світу, явищ та подій у ньому. Саме такого характеру твори експонуються на виставці. Це невеличка частка колекції, подарованої після всеукраїнських акцій «Презентація’94» та «Презентація’97», що проходили в залах музею. Як галузь професійного декоративного мистецтва нараховує цілу низку способів оздоблення тканин: гарячий батик (класичний), холодний батик, вільний розпис, різноманітні комбіновані техніки тощо.

В наш бурхливий час промислової індустріалізації та глобалізації виникає особлива потреба в поверненні, пізнанні та дослідженні цього виду мистецтва.

Художній музей пропонує це зробити на прикладі творів відомих українських митців Т. Мисковець, Н. Борецької, Н. Максимової, Т. Ядчук-Богомазової, І. Данилів, В. Дубовик, Н. Папірни, Н. Дяченко-Забашти, В. Левенцова, О. Чуйко з музейної колекції.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення