Виставка Юрія Єгорова, Олександра Ройтбурда, Ігоря Гусєва

Виставка Юрія Єгорова, Олександра Ройтбурда, Ігоря Гусєва

Всі анонси від: Хмельницький обласний художній музей

Запрошуємо усіхї на відкриття унікального освітньо-виставкового проекту "АРТперетин. Єгоров. Ройтбурд. Гусєв.

Відкрита майстерня" за підтримки програми Culture Bridge. Мистецтво класика життєдайного живопису Юрія Єгорова (1926 - 2008), руйнівника стереотипів та міфотворця Олександра Ройтбурда (1961 р.н.), провокативного творця фейк-реальностей Ігоря Гусєва (1970 р.н.) - вперше не лише в Хмельницькому, але й на Західній Україні.

  • Виставка пройде з 21 березня по 27 квітня у Хмельницькому обласному художньому музеї.

Митців об'єднує не лише рідне місто Одеса, славетне своїм європейським духом свободи. Єгоров, Ройтбурд та Гусєв в різні роки, проте стабільно і послідовно розвивають традицію живописної картини як форми художнього висловлювання. Творчість художників безсумнівно є вписаною в історію мистецтва "великих картин", що відрізняються масштабністю світосприйняття, цілісністю художнього висловлювання та балансом між значущістю форми та змісту. 
"Колись я хотів наслідувати Єгорова. Потім я намагався бути не схожим на нього... Пам'ятаю, як Ігор Гусєв, побувавши в його майстерні, захоплено розповідав мені, як віртуозно 80-річний маестро заримував написане відкритим кадмієм яблуко з помадою на губах натурниці...

Якось я назвав його богом одеського живопису. І навіть встиг йому сказати про це. Він посміхнувся", - Олександр Ройтбурд, Київ-Одеса, 2018, з каталогу творів до виставки Юрія Єгорова "На яскравому сонці".

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення