Виставка живопису Гаяне Атаян Подорож до себе

Виставка живопису Гаяне Атаян Подорож до себе

Всі анонси від: Хмельницький обласний художній музей

Запрошуємо усіх на виставку живопису Гаяне Атаян «Подорож до себе».

Захід пройде з 6 лютого по 15 березня у Хмельницькому обласному художньому музеї.

Радо запрошують відвідати персональну виставку живопису Гаяне Атаян «ПОДОРОЖ ДО СЕБЕ» та спец-проєкт «ЩАСЛИВА»: історія створення дипломної роботи «Ольвія. Біля Джерела», 1983.

Художниця дуже рідко виставляє свої твори на суд глядача, тож у вас є унікальна можливість насолодитися вишуканим імпресіоністичним живописом майстрині.

Гаяне Атаян (м.Київ) - справжня дочка своїх батьків, послідовна учениця своїх педагогів, обдарований самобутній живописець у світі кольору і форми. Певні твори художниця створила легким помахом пензля, безпосередньо на пленері. Деякі методично допрацьовувала впродовж років у своїй майстерні, в якій до неї працювали Федір Кричевський, Олексій Шовкуненко, Тетяна Яблонська. Проте відрізнити «швидкі» твори від «поміркованих» у вас не вийде – весь її живопис легкий, рухомий, вібруючий, невловимий, разом із тим фактурний, матеріальний, вітальний, майже відчутний на дотик.
Варіативність способів нанесення мазків вражає: короткі пуантелістичні й довгі звивисті, пласкі й об’ємні, непомітні й сміливі, переконливі й сором’язливі, яскраві й ахроматичні, незвичні й знайомі, невгамовні й нерухомі. Рідний Київ («місто в парку») вплинув на ракурсність – майже в кожному творі ми дивимось на архітектурні об’єкти крізь гілчасте плетиво дерев й кущів. Спроба проаналізувати колористичну систему заходить у глухий кут і викликає впевненість у недовершеності міжнародної Системи відповідності кольорів Pantone: лексика не дозволяє адекватно передати всю складність, вишуканість, мінливість живописної палітри, як неможливо добрати слова для опису кольору неба за мить до сходу сонця чи вечірнього весняного повітря. Хибною є думка, що Природа може відпочивати. Ніколи. Вона, як і люди, невпинно в процесі – або творення, або народження, або ентропії, або самознищення. Проте завжди – із прагненням до гармонії, до балансу, до спокою, до рівноваги. Сучасним людям рівновага іноді ввижається майже недосяжною. В шаленстві надшвидких ритмів щодення ми забули, як це – зупинятись. Свідомо зупинитись, а не від безсилля. Опинитись поміж миттю і моментом, поміж вдихом та видихом, поміж порухом вій. Нарешті послухати тишу. Побачити тишу.

  • Вартість квитків: 20, 10, 8 грн.

Деталі за номером (0382) 65 61 15

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення