Виставки Хмельницького обласного краєзнавчого музею

Виставки Хмельницького обласного краєзнавчого музею

Всі анонси від: Хмельницький обласний краєзнавчий музей

З 15 жовтня 2016 по 15 лютого 2020 року запрошуємо усіх у Хмельницький обласний краєзнавчий музей на виставки.

Діючі виставки:

- виставка "Природа рідного краю" розповідає про геологічне минуле, географічне розташування, корисні копалини, ґрунти, флору і фауну Хмельниччини, водні ресурси, у т.ч. мінеральні джерела. В експозиції також представлені палеонтологічні знахідки, зразки корисних копалин, опудала звірів і птахів, колекції безхребетних тварин тощо.

- виставка "Із скарбниці матінки-природи" представлені експонати, зібрані в різних природних зонах земної кулі. Тут колекції тропічних метеликів, жуків, мешканців теплих морів, комах-шкідників та водяних комах, дереворуйнівних грибів, мисливських птахів, коштовного каміння тощо. Окремою діорамою відображено унікальне природне утворення Хмельниччини – подільські Товтри з його мешканцями.

- виставка "У звичаях й традиціях народу ти душу свого краю пізнавай!" експонує куточок подільської хати, відтворений за традиціями того часу: мисником, скринею та піччю. В експозиції також представлені колекції одягу, предметів вжитку та знарядь праці, багато інших цікавих експонатів.

- виставка "Проскурів – романтика старовини" відтворює інтер’єри помешкань різних верств населення Проскурова (нині – Хмельницького) у ХІХ – на поч. ХХ ст. Експозиція насичена предметами побуту – меблями, посудом, витворами мистецтв, світлинами мешканців та видів міста.

- виставка "У полум’ї Великої війни" представлена значна кількість зразків вогнепальної та холодної зброї, фотодокументи, медичні інструменти та обладнання, багато інших речей, пов’язаних з подіями 1941-1944 років на території нашої області. Відвідувачі мають змогу побачити зброю виробництва колишнього СРСР, Бельгії, Німеччини, Польщі та Чехословаччини. До експозиції включено капсули з меморіальною землею з місць бойової слави з усіх куточків області та альбоми з пам’ятними фотографіями, які були подаровані музею членами ветеранських організацій як символи естафети пам’яті "Слава визволителям України".

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення