Khmelnytskyi Classic Fest. «До свободи»: FREEDOM STRING QUARTET

Khmelnytskyi Classic Fest. «До свободи»: FREEDOM STRING QUARTET

Всі анонси від: Хмельницька обласна філармонія

Khmelnytskyi Classic Fest. «До свободи»: FREEDOM STRING QUARTET
«До свободи» - таку символічну та промовисту назву обрали для свого концерту в рамках нашого фестивалю «Khmelnytskyi Classic Fest» музиканти колективу з Польщі «Freedom String Quartet». Назва концерту, які і самого колективу, зовсім не випадкові, адже цей творчий проєкт народився як мистецька відповідь на агресію росії щодо нашої країни.

У його складі – музиканти з України, Польщі та Білорусі, тобто саме тих країн, які добре знайомі з імперськими амбіціями нашого сусіда та усіма їх наслідками. Своєю творчістю артисти прагнуть максимально привернути увагу до війни в Україні та закликати світову спільноту до належної реакції на загарбницькі дії рашистів.

  • 28 лютого о 18.00 «Freedom String Quartet» у складі української скрипальки Ольги Малик, заслуженої артистки України, польського скрипаля Ґжеґожа Кузьоли, польської альтистки Зосі Ковальчик та білоруського віолончеліста Едварда Радзвіловича представить увазі глядачів яскраву та різнопланову програму.

У їх виконанні прозвучить музика німецького композитора-романтика Фелікса Мендельсона, нашого геніального митця Мирослава Скорика, а також композиції поляка Войцеха Кіляра та американця Філіпа Ґласса, всесвітню славу яким принесла їх робота над саундтреками до величезної кількості кінострічок.

У програмі:
Фелікс Мендельсон-Бартольді - Квартет №6 фа мінор, ор. 80
Мирослав Скорик - “Диптих”
Войцех Кіляр - “Орава”
Філіп Ґласс - Струнний квартет №2 “Company”

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення