«За мир у всьому світі». Концерт до 120-ї річниці з дня народження Юлія Мейтуса

«За мир у всьому світі». Концерт до 120-ї річниці з дня народження Юлія Мейтуса

Всі анонси від: Хмельницька обласна філармонія

«За мир у всьому світі». Концерт до 120-ї річниці з дня народження Юлія Мейтуса

25 квітня запрошуємо на музичний вечір, присвячений 120-й річниці з дня народження генія українського романсу – Юлія Мейтуса. Композитор, піаніст-віртуоз, фундатор українського джаз-бенду та модерної української опери, за що його називають сучасним Пуччіні, залишив величезний творчий доробок.

Композитор створив 18 опер та більше трьохсот романсів та пісень на слова Т. Шевченка, І. Франка, А. Малишка, В. Сосюри, В. Симоненка, сюїти для симфонічного оркестру, дитячі п’єси, хорові твори, обробки народних пісень, музику до вистав і кінофільмів. Для його творчості характерні стильове й жанрове розмаїття, глибинна змістовність та багатогранність, яскравий український національний колорит та джазові мотиви, ліричність і мелодизм.

Упродовж нашого вечора ми матимете нагоду насолодитися прекрасними романсами митця у виконанні нашої солістки Фатіми Чергіндзії, заслуженої артистки України, яка є палкою прихильницею та популяризаторкою творчості Юлія Мейтуса. Впевнені, що шанувальники пам’ятають партію Ганни з його опери «Украдене щастя» у її неперевершеному виконанні. Нещодавно Фатіма Чергіндзія також була запрошена очолити журі XVIII Всеукраїнського фестивалю-конкурсу української академічної музики, присвяченого пам’яті композитора, який проводиться на його батьківщині – у місті Кропивницькому.

Тож якщо ви любите українські романси, запрошуємо вас 25 квітня о 18.00 завітати до органної зали та отримати незабутні враження від прекрасної музики та чарівного сопрано Фатіми Чергіндзії.

Концертмейстер – Ігор Мержиєвський.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення