Живопис  "Знаки землі"

Запрошуємо хмельничан та гостей міста!

Напевно, до початку всього живого на Землі виникла крапка і стала вона зародженням усього на світі. Першим її поставив Господь і побачив, що це добре. Згодом, з’явилися лінія, коло, крива та безліч інших знаків та символів.

Не зважаючи на часові проміжки та відстані, що роз’єднують народи та покоління, й до сьогодні в нашому швидкому та глобалізованому світі вони не втратили своєї актуальності та стали тією універсальною мовою, яка об’єднує людей, оскільки є зрозумілою та доступною кожному.

Знайшов власне натхнення у цих знаках і Олександр Іванович Гуменчук, який уже не перший рік займається вивченням стародавніх орнаментів народів світу. Це й не дивно, адже авторська техніка, в якій працює художник — це синтез рельєфу, кольору та колажу, в якій окремі символи та знаки набувають особливо глибокого сакрального змісту.

У своїй черговій виставці «Знаки Землі» Олександр Іванович пропонує глядачу відшукати крізь призму декоративної абстракції пейзажні мотиви. Кожне з його полотен позначене тонким чуттям живописної фактури та прагненням відтворити природу попри всю її мінливість, складність та багатогранність.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення