URBAN WINTER 32/УРБАНІСТИЧНА ЗИМА 32 - Артпроект

URBAN WINTER 32/УРБАНІСТИЧНА ЗИМА 32 - Артпроект

19 го вересня 2019 року у великому залі синагоги на вул. Вугільній 3, відбудеться відкриття артпроекту «URBAN WINTER 32/УРБАНІСТИЧНА ЗИМА 32», авторами якого є подружжя львівських незалежних кінорежисерів Сашка Балабай та Дарини Балабай.

Сашко та Дарина займаються реалізацією сучасних кіно та фото проєктів з 2015 року. Кіно та фото роботи Сашка та Дарини представляють Україну на фестивалях та конкурсах по всьому світу, отримують нагороди та визнання.

На відкриті проєкту гратиме наживо Маестро Майк Кауфман-Портников - музикант і режисер, громадський діяч, лауреат численних міжнародних конкурсів і фестивалей.

«Зимові простирадла» – чорно-білі фотографії надруковані на полотні великого формату. Білосніжна підлога, немов сніг, який тільки щойно впав, та небілені стіни старої синагоги ефектно підкреслюють чорно-білі полотна. Висока стеля і таємниче світло з величезних вікон цієї стародавньої будівлі додають експозиції глибини та архаїчності. Жива музична імпровізація Майка Кауфмана-Портнікова емоційно та чуттєво доповнює цей унікальний експозиційний простір. Автори проєкту намагаються занурити глядача у свої дитячі спогади, коли взимку мати розвішувала свіжовипрану білизну у дворі будинку.

Проєкт «URBAN WINTER 32/УРБАНІСТИЧНА ЗИМА 32» - це мистецький пошук авторів, експеримент та реалізація певних рефлексій на оточення. Гра тіні та світла на сніжному тлі, ефектні силуети та містичні сюжетні знахідки – все це надихнуло на створення проекту. Фотороботи, із яких складається експозиція, нагадують графічні замальовки вугільним олівцем на білосніжному папері – із першого погляду здається, що це результат глибокої пост обробки, але такого ефекту автори досягнули шляхом експериментів із ракурсами, світлом і снігом, природним тлом.

 Автори впевнені, що зима в урбаністичному просторі лише здається сумною і сірою, насправді ж, узимку все стає більш справжнім, немовби оголеним і відкритим для усвідомлення. Зима у місті – це період, коли домінують такі кольори, як білий та чорний. Це той час, коли відсутність зайвих деталей дає можливість побачити нові форми та контури у звиклому вуличному оточенні.

Власне, у цьому був певний виклик для Сашка та Дарини – відшукати і зібрати в колекцію унікальні кадри в той час, коли наші очі вже втомились від одноманітних картинок на вулиці та з нетерпінням чекають на яскраву весну.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення