14 музеїв, які можна відвідати онлайн

Афіша Львова - MoeMisto.ua
Автор:
Афіша Львова - MoeMisto.ua
01 квітня 2020

Багато музеїв світу створили інтерактивну версію своїх залів, щоб кожен міг навіть під час карантину "відвідати" музей! 
Тому вперед на віртуальну екскурсію! Можна брати з собою дітей, друзів, рідних!
Ми зібрали найкращі 14 музеїв, які чекають на ваш онлайн-візит!
 

14 музеїв, які можна відвідати онлайн

Лувр
Мистецтво, історія, подорожі та пригоди - в першому по відвідуваності музеї можна знайти місце до душі. Приміщення Лувру саме по собі - осередок культурної спадщини людства, адже раніше воно служило домом для французьких монархів. Ви зможете повністю зануритися в атмосферу і прогулятися поверхами цієї величної споруди. На жаль, на віртуальній екскурсії доступні далеко не всі зали.
 

лувр

Де подивитись: http://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne

Музеї Ватикану
Головний католицький музей світу. Духовний і культурний центр. Неможливо передати в відеозйомці або на фото всієї краси і величі цього місця. Але, тим не менше, Ватикан прочиняє завісу таємниць і впускає в свої скарбниці. У віртуальному турі представлена Сикстинська Капела, по якій ви зможете побродити, розглянувши всі елементи оздоблення та фресок, а так же ряд залів музею. Їх ви зможете розглянути тільки за допомогою фотографій і описів.
 

Де дивитись:  vatican.va
 

Британська Національна Галерея
Національна галерея стала героєм багатьох британських фільмів. Вона зберігає в своїх залах дивовижні шедеври західноєвропейського живопису XIII - початку XX століття. Коштовне каміння в її короні - картини Тиціана, Рубенса, Лорен, Тернера і багатьох інших. Ваші діти зможуть ознайомитися не тільки з предметами мистецтва, але і з величною спорудою музею.

Де дивитися: nationalgallery.org.uk


Театр-музей Далі
Що можна очікувати від генія-сюрреаліста? Його музей, до створення якого він сам доклав руку, по істині твір мистецтва. Заплутані лабіринти, тераси і сцени - завдяки інтерактивній версії ви зможете спостерігати лише малу частину всього пишноти. Музей припаде до душі всім, адже з Сальвадором Далі не занудьгуєш.

 

a46f5bb5-80a4-4541-b70d-eaaecb80e511

Де дивитись: salvador-dali.org

 

Третьяковська галерея
Завдяки купцеві Третьякову світ зміг побачити найбільші шедеври образотворчого мистецтва Російської імперії. Іконопис Андрія Рубльова, картини найбільших російських художників ХІХ століття, портрети відомих письменників і поетів, знайомі нам з дитинства з підручників з літератури. І, звичайно ж, дивовижний і неповторний зал Врубеля. І багато іншого.

Де дивитися: 150tretyakovgallery.ru

 

Ермітаж
Ермітаж називають Лувром Західної Європи. Цей палац бачив розквіт і падіння імперії і зберігає в своїх залах безліч надбань світової історії і мистецтв. Відвідувачам сайту представиться можливість розглянути основні колекції та експозиції цієї величної споруди, а так само дізнатися про історію та архітектуру палацу.

Де дивитися: streetvi.ru 

 

Національний музей природної історії у Вашингтоні
У музеї зберігаються понад 126 млн зразків рослин, тварин, копалин, мінералів, порід, метеоритів, а також археологічних і культурних артефактів. Прогулявшись його залами, ви зможете побувати в залі динозаврів, розглянути алмаз Хоупа, найвідоміший дорогоцінний камінь Нового Світу, та й сам будинок музею коштує того, щоб його відвідати.
 

4d89e24b-6898-4652-85e4-8bca4edaf98c

Де дивитись: mnh.si.edu 
 

Колекція Фріка в Нью-Йорку
Колекція Фріка перегукується з Третьяковської галереєю: це так само величезна приватне зібрання людини, що вирішила, що мистецтво повинно належати світу. Полотна Вермеєра, Гойї, Ван Дейка, Тіціана, Ель Греко і багатьох інших західноєвропейських художників. Відзначають, що цей музей хороший не тільки експозицією, а й атмосферою.

Де дивитися: frick.org

 

Національна галерея мистецтва у Вашингтоні
У Національній картинній галереї мистецтв зібрана одна з найкращих колекцій у світі. Представлені картини, скульптури, предмети інтер'єру американських і європейських майстрів майстрів. У західному будівлі музею зібрані роботи від середньовіччя до кінця ХІХ століття. Там ви зустрінете шедеври Вермеєра, Рембрандта, Моне, Ван Гога, да Вінчі. А східне будівля зберігає твори сучасного мистецтва: Пікассо, Матісса, Уорхола.

Де дивитися: nga.gov

 

Музей мадам тюсо
Подивитися зблизька на відому особистість звичайним людям було цікаво завжди. Цю схильність дуже вдало перетворила в прибутковий бізнес мадам Тюссо ще 200 років тому. Тепер же честю, неменшою ніж іменна зірка на Алеї зірок, вважається наявність власного двійника в цьому знаменитому музеї.

 

f3bc31de-cdee-4d4d-9056-57e89c0f3a86

Де дивитись: sphericalimages.com

 

Галерея Уффіці
Маленька галерея в невеликому італійському містечку. Все б було банально і просто, якби містечко в Тоскані ні Флоренцією: місцем для життя і творчості найвидатніших талантів епохи Відродження. Галерея Уффіці зберігає пам'ять і шедеври століття, коли Європа прокинулася після похмурого сну середньовіччя і звернулася знову до оспівування краси і цінності людської особистості.

Де дивитися: polomuseale.firenze.it

 

Білий дім
Чи не найзнаменитіша споруда США, будинок і робоче місце американських президентів, найпопулярніше місце за відвідуваністю у Вашингтоні. Білий дім відкриває завісу таємниць і пускає в деякі свої кімнати глядачів. Це один з перших віртуальних музеїв, тому немає красивих і зручних інтерактивних кімнат. Але тим не менше ви зможете відвідати баскетбольний майданчик, тенісний корт, галявину для гольфу, басейн, кінотеатр, бігову доріжку і зал для боулінгу. На жаль, знаменитого круглого кабінету в віртуальному турі немає.

Де дивитися: whitehousemuseum.org


Музей Галілео
«І все-таки вона крутиться!» Музей, присвячений пам'яті великому бунтарю свого часу - фізику Галілео Галілею. У його кімнатах можна відшукати не тільки предмети, створені або пов'язані з життям вченого, але це так само науковий музей, в якому ви зможете простежити шлях розвитку тих чи інших звичних для нас речей. Це цілий атракціон, який знаходиться в палаці XII століття.

 

6dd21a41-159b-477e-954d-51fe076234d4

Де дивитись: catalogue.museogalileo.it
 

Google Art Project
Google Art Project - це найбільша інтернет платформа, через яку ви отримуєте доступ до найбільших творів мистецтва. Проект був запущений в лютому 2011 року. Спочатку його підтримали лише 17 музеїв, але на сьогоднішній день приєдналося понад 184 музеїв світу. І якщо з тієї чи іншої причини немає можливості побачити шедеври в живу, наш розвивається технологічний світ відкриває найширші можливості для людства.

Де дивитися: google.com

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Що вміють сучасні домашні телевізори
Що вміють сучасні домашні телевізор... Телевізор із простого пристрою для перегляду телепередач перетворився на потужний мультимедійний центр, здатний запропон...
Занурення у світ тепла: Все про тепловізори та їх застосування
Занурення у світ тепла: Все про теп... Тепловізори - це прилади, які використовуються для виявлення і візуалізації інфрачервоного випромінювання, що випромінює...
ТОП-7 цитат Ліни Костенко, які варто читати кожен день
ТОП-7 цитат Ліни Костенко, які варт... Слова Ліни Костенко - завжди надихають та мотивують. Пропонуємо і вам ними насолодитися!