Користь азійської кухні для здоров’я

noa.ua
Автор:
noa.ua
03 березня 2025

Популярність азійської кухні у світі швидко зростає. Не виключенням є й Україна. Через зростання кількості азійських ресторанів, страви східної кухні стають ще доступнішими. Під час приготування страв акцент роблять на свіжості продуктів та мінімальній тепловій обробці. Так інгредієнти зберігають свій первинний вигляд і смак. А головна причина, чому українці полюбляють азійську кухню, це її оригінальний смак. Солодкість і гіркоту, терпкість і кислинку - це все можна відчути одночасно. Замовити їжу у Львові та здивувати свої смакові рецептори можна в закладах, які спеціалізуються на стравах із паназійської кухні.

Користь азійської кухні для здоров’я

Які продукти найчастіше використовують для приготування страв в азійській кухні?

  • На першому місці з продуктів, які використовують в азійській кухні це рис. Його подають як самостійну страву або використовують як основу для приготування інших страв, зокрема десертів. Японці надають перевагу круглому рису, з якого готують сашимі, суші. В Індії найчастіше можна зустріти страви з довгозернистого рису. Тайці полюбляють клейкий рис сорту Жасмін, який не росте ніде, крім Тайваню.
  • Риба - це ще один фаворит азійської кухні. Завдяки регулярному вживанню морських делікатесів, мешканців цих країн живуть набагато довше.
  • Локшина - найулюбленіша їжа мешканців багатьох країн Азії, зокрема, Японії, Кореї, Китаю. Готують її з гречаного, пшеничного або рисового борошна. Вживають її як основну страву або додають до бульйону.
  • Свіжі або тушковані овочі теж займають почесне місце в кулінарній культурі азійських країн. Це корисні вуглеводи, які містять багато клітковини.

Що стосується м’яса, то азіати вживають його дуже рідко, додаючи його до страв для різноманітності.

Яку користь мають страви азіатської кухні для здоров’я?

Страви азійської кухні не лише смачні, а ще й дуже корисні. Ні одна інша кухня світу не має такого позитивного впливу на здоров'я та жіночу красу. Рис, який присутній в багатьох стравах, добре очищує організм та сприяє схудненню. Овочі, які багаті на рослинну клітковину, швидко засвоюються організмом, насичуючи його всіма поживними речовинами.

Що вже казати про регулярне вживання в їжу риби та морепродуктів, які вважаються повноцінним складником правильного харчування? Будь-яка риба, особливо морська, є джерелом омега 3 жирних кислот. Ці корисні жири допомагають знизити тиск виникнення серцево-судинних захворювань. Крім того, риба багата на вітамін D, який підтримує здоров’я зубів та кісток. Також страви з риби містять йод, який необхідний для правильної роботи щитоподібної залози.

Якщо ви любите експериментувати в їжі та хочете спробувати щось новеньке, завітайте в заклади NOA.

Події по темі:
Коментарі до події
×
0%
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Які бувають види суші. Топ 5 найпопулярніших суші та ролів
Які бувають види суші. Топ 5 найпоп... Вже кілька десятиліть поспіль японська кухня не втрачає не втрачає своєї популярності. Складно знайти країну, де б не лю...
Як вибрати бюстгальтер на великі груди? Поради від бренду Kalyna
Як вибрати бюстгальтер на великі гр... Правильний вибір бюстгальтера для великих грудей — це не лише питання естетики, а й здоров’я. Адже жінки з пишним бюстом...
Як зняти арешт з нерухомого майна?
Як зняти арешт з нерухомого майна? Арешт нерухомого майна є серйозною проблемою для власників, оскільки накладені обмеження унеможливлюють продаж, даруванн...