Місця у Львові де потрібно загадувати бажання

Афіша Львова
Автор:
Афіша Львова
24 листопада 2023

У Львові є безліч унікальних та цікавих місць та пам'яток, як варто відвідати!
Але окрім екскурсії у місті Лева обов'язково кожен має загадати бажання! І не просто загадати, а загадати біля  "особливого" місця, де ці бажання здійснюються!

Отож, пропонуємо вам ТОП-10 місць у Львові, де потрібно загадувати бажання!

Місця у Львові де потрібно загадувати бажання

 

Винахідник гасової лампи

Чарівне місце, де здійснюються бажання і за яке також доведеться заплатити. Щоб ваші мрії збулися, сядьте з винахідником за стіл і, якщо дійдете згоди, покладіть монетку в невеличку шухлядку. І чекайте здійснення мрії!



 

Де розташований пам'ятник: вулиця Вірменська, 20.


Пам’ятник українському художникові-примітивісту ХХ ст. Никифору Дровняку

Для того, аби попросити щось у Никифорова, необхідно потерти його великий палець чи вхопити за носа. Але подейкують, що художник перебірливий у своїх смаках, тому впрожовж дгя виконує лиш одне бажання.

 

Де розташована скульптура: на площі поблизу Домініканського собору.

 

Пам'ятник Івану Підкові

На постаменті є гармата-мортира з ядрами. Так ось, для здійснення бажання треба його загадати і поставити голову (або руку, якщо голова не вміщається) у дуло цієї гармати. Кажуть, що бажання обов'язково збудеться.

 

Де розташований пам'ятник: площа Івана Підкови.

 

Батяр родом із Праги

В образі пам'ятника звичайний празький п’яничка, який вийшов з чеського пивного бару. Батяр вже випив не менше шести літрів пива, що для чеха є нормою. Загадувати бажання потрібно, тримаючись за вказівний палець п’янички, який піднятий вверх. Окрім цього, люди часто потирають чеському батярові ще й капелюха, про що свідчить його блиск.

 

Варто зазначити, що пам’ятник виконує тільки нематеріальні бажання. Вони обов’язково здійсняться, якщо ви прийшли з гарними намірами.

Де розташована фігура: вулиця Гнатюка, 8.

 

Пам'ятник Посмішці

Пам’ятник Посмішці у вигляді усміхненої риби, що біля кафе "Дзиґа" на одній із вулиць Львова з’явився у 2000 році. Щоб загадати бажання, варто торкнутися плавників-рук риби. Бажане обов’язково здійсниться, але за умови, що ви добра людина з хорошими намірами.

wJlbymclM14
 

Де розташована скульптура: на вулиці Вірменській біля кафе "Дзиґа".

 

Сплячі леви

Для нашого міста лев - тварина особлива. Вітім, допомогти здійснити ваші мрії допоможуть не усі леви у місті, а тільки деякі, зокрема, ті, що сплять біля входу до Порохової вежі. Для цього потрібно стати між ними і уявити свою мрію.


 

 

Де розташовані фігури: вулиця Підвальна.

 

Лавочка закоханих Левів


Ці леви, які тримають лавочку у зубах допоможуть знайти взаємне кохання та охоронятимуть існуюче. Разом із лавочкою народилася і легенда – якщо закохана пара візьметься за руки і одночасно сядуть на лавку, то їхнє кохання буде щасливим і довгим.




 

Де розташована скульптура: на площі Ринок.



Пам’ятник письменнику Леопольду фон Захер-Мазоху

Загадати бажання можна й біля пам’ятника письменнику Леопольду фон Захер-Мазоху, що біля ресторану "Мазох". Аби чогось забажати, потрібно підійти до цього пана якнайближче і покласти свою руку в кишеню його штанів.


 

Де розташований пам'ятник: вулиця Сербська, 7.


Всевидяче око

На стіні одного з будинків на площі Ринок є Всевидяче око. Якщо стати до нього спиною, зігнутися і спробувати побачити його між своїх ніг, то бажання обов’язково здійсниться. Втім, не кожному це вдається!

 

Де розташована скульптура: на розі вулиць Краківської та Шевської.


Батяр кентавр

Батяр кентавр - мандрівник, який відкриває дорогу до неочікуваних і прекрасних місць, а також допомагає туристам не заблукати серед вузеньких львівських вуличок.

Де розташований: площа Ринок, 34.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
ТОП-7 Великодніх мультиків, які варто подивитися всією сім'єю
ТОП-7 Великодніх мультиків, які вар... Пропонуємо добірку мультфільмів про світле свято - Великодня! Це чудова нагода цікаво та весело провести час зі сім'єю,...
Що вміють сучасні домашні телевізори
Що вміють сучасні домашні телевізор... Телевізор із простого пристрою для перегляду телепередач перетворився на потужний мультимедійний центр, здатний запропон...
Занурення у світ тепла: Все про тепловізори та їх застосування
Занурення у світ тепла: Все про теп... Тепловізори - це прилади, які використовуються для виявлення і візуалізації інфрачервоного випромінювання, що випромінює...