Як вибрати ідеальну ковдру на зиму

Levele.com.ua
Автор:
Levele.com.ua
31 липня 2024

Покупка ковдри може бути складним завданням. Основними критеріями вибору повинні стати: сезонність, матеріал наповнювача, вага ковдри, легкість догляду, ціна, розмір. 

Експерти магазину текстилю для дому Le Vele підготували рекомендації, які допоможуть вам зробити правильний вибір, особливо в період відключення світла та тепла в ваші оселі.

Як вибрати ідеальну ковдру на зиму

Як обрати ковдру за сезоном

Ковдри поділяються на зимові, літні та всесезонні. Вони відрізняються щільністю та типом наповнювача.

Теплі зимові ковдри

Зимові ковдри відмінно зберігають тепло і зазвичай важать 400 грамів на квадратний метр, іноді більше. Найчастіше використовуються натуральні наповнювачі, такі як вовна або пух, які добре зберігають тепло і пропускають повітря, щоб уникнути перегріву. Проте, є також теплі ковдри з синтетичними наповнювачами - синтепоном, холлофайбером, штучним пухом, що підходять для алергіків.

Легка літня ковдра

Літні ковдри пропускають повітря, щоб тіло не перегрівалося, і вбирають вологу, щоб ви не прокидалися мокрими від поту. Вони виготовляються з легких матеріалів щільністю 200 г/м², таких як льон, бавовна, поліефірне волокно, а також пух птахів, оскільки пух є універсальним матеріалом.

Всесезонні ковдри

Всесезонні ковдри створюють комфортні умови в будь-яку пору року. Їх щільність може бути різною, зазвичай близько 300 г/м². Вони середньої товщини, і наповнювачі можуть бути як натуральними (вовна, шовк), так і синтетичними. У нашому каталозі всесезонні ковдри представлені окремою підбіркою, вам залишається лише обрати на свій смак і за своєю ціною.

Як обрати розмір ковдри?

Для однієї людини краще взяти односпальну або півтораспальну ковдру: 140х205 або 155х215 см. Для двох підійдуть ковдри 220х240 см або 200х220 см.

Який наповнювач ковдри обрати?

Натуральні наповнювачі

Натуральні наповнювачі зазвичай коштують дорожче синтетичних, але вони добре пропускають повітря та вологу, створюючи здоровий мікроклімат в ліжку. Вони не накопичують статичної електрики і приємні на дотик.

Вовна: для тих, хто шукає теплу ковдру з натуральних матеріалів

Ковдри часто виготовляють з верблюжої та овечої вовни. Вони недорогі, теплі та довговічні. Особливо варто відзначити кашемір, який отримують від особливої породи кіз. Їх волосся тонке і містить повітряні бульбашки, що допомагає краще зберігати тепло. Ковдра з 100% кашеміру відноситься до категорії люкс: вона легка, м’яка і надзвичайно довговічна.

Плюси

  • Вовняна ковдра тепла, але під нею неможливо перегрітися. Матеріал відводить зайве тепло.
  • Вовна не електризується: поколювання від електрики вам не загрожує.
  • Матеріал дарує «сухе тепло», що корисно для здоров'я суглобів і знімає больові відчуття.
  • Вовна має антибактеріальні властивості: в ковдрі не заведуться шкідливі мікроорганізми.

Догляд

Якщо ви не користуєтеся вовняною ковдрою деякий час, зберігайте її в повітропроникному чохлі. Вакуумні пакети та інша поліетиленова упаковка не підходять для натурального наповнювача. Ковдру можна прати в пральній машині на ручному режимі за допомогою засобів для вовни. Сушити виробники рекомендують у розправленому вигляді. Часто простьобаній ковдрі не зашкодить, якщо її повісити на стандартну сушарку і сушити у вертикальному положенні.

Пух: для тих, хто любить тепло і легкість

Пух може бути качиним або гусячим. Іноді використовують не чистий пух, а в поєднанні з пір'ям або синтетичним волокном. Чим більше в ковдрі пуху, а не пір'я, тим вища її вартість.

Плюси

  • Легкість. Ковдра майже нічого не важить.
  • Пухові ковдри дуже теплі.
  • Під пуховою ковдрою неможливо перегрітися: матеріал чудово пропускає повітря.
  • При належному догляді прослужить більше 20 років.
  • Пух не накопичує статичної електрики.

Мінуси

  • Складний догляд, необхідність регулярно користуватися послугами хімчистки.
  • У пуху можуть завестися пилові кліщі або інші шкідники.
  • Висока вартість.

Догляд

Пух потрібно періодично провітрювати. Раз на кілька років ковдру слід здавати в хімчистку і обробляти гарячою парою, щоб запобігти появі шкідників. Можна прати вручну або в машині, поклавши в барабан кілька тенісних м’ячиків (щоб наповнювач не зім'явся). Не використовуйте автоматичний віджим, оскільки він може пошкодити ніжну структуру пуху. Під час сушіння регулярно струшуйте ковдру.

Стьобана чи касетна ковдра: в чому різниця?

На сайті le-vele є вибір між стьобаними та касетними моделями. У чому різниця? У стьобаній ковдрі наповнювач рівномірно розподілений всередині чохла і простьобаний на спеціальній машині, щоб уникнути утворення грудок в одному місці і порожнин в іншому. Вовняні моделі зазвичай бувають стеганими. 

Касетна ковдра складається з окремих блоків, які набиваються наповнювачем і зшиваються між собою. Пухові ковдри частіше бувають касетними.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Курси німецької онлайн: як обрати підходящу програму для вашого рівня
Курси німецької онлайн: як обрати п... Вивчення немецької мови онлайн стає дедалі популярнішим завдяки своїй зручності та доступності. Замість того, щоб витрач...
Телевізори в Луцьку: поради щодо вибору від магазину Foroom
Телевізори в Луцьку: поради щодо ви... Знаходячись у пошуках ідеального телевізора, варто звернути увагу на широкий асортимент, який пропонує луцький магазин F...
Знайдіть найкращі заклади Львова з Places.in.ua: відгуки, рейтинги, фото
Знайдіть найкращі заклади Львова з... Відкрийте для себе найпопулярніші заклади Львова з Places.in.ua. Читайте відгуки, переглядайте рейтинги та фото перед ві...