Данило Саєнко з фортепіанним концертом у Львові

Данило Саєнко з фортепіанним концертом у Львові

Всі анонси від: Львівська національна філармонія

Фортепіанний концерт Дмитра Саєнка відбудеться у Львівській національній філармонії 21 листопада. Початок - о 18.00.

У цій програмі поєднаються романтична проникливість та неабияка віртуозність!

Відомого піаніста-львів’янина Данила Саєнка називають одним із найперспективніших та найталановитіших українських музикантів сьогодення. Його кар’єра наповнена численними перемогами, преміями та виступами (як сольними, так і з симфонічними оркестрами й у складі камерних ансамблів), а гру Данила чули у різних куточках Європи: у Польщі, Словаччині, Німеччині, Швейцарії, Франції, Іспанії, Італії та Греції.

Та особливою для музиканта є рідна львівська публіка! Піаніст запрошує на сольну концертну програму із творів відомих й улюблених композиторів: Клода Дебюссі, Роберта Шумана, Миколи Метнера та Петра Чайковського в композиторському опрацюванні Пауля Пабста.

"Багатство звуків, тембрів, мелодій та співзвуч - цей фортепіанний вечір буде особливим!" - обіцяють організатори.

До слова, Данило Саєнко народився у Львові. Закінчив ЛССМШІ ім. С. Крушельницької по класу фортепіано (клас Юрія Мойсяка). Під час навчання у школі неодноразово виступав з симфонічним оркестром і брав участь у таких конкурсах та фестивалях, як «Нові імена» (Київ, 2000), Міжнародний конкурс молодих виконавців (Ворзель, 2003), конкурс молодих композиторів "Золота троянда" (Львів, 2004), "Акорди Хортиці" (Запоріжжя, 2005), "Жива Музика" (Київ, 2006), Всеукраїнський конкурс ім. Г. Нейгауза (Кіровоград, 2008). У 2010 став лауреатом Другої премії у старшій віковій категорії Першого Всеукраїнського конкурсу піаністів імені Ф. Шопена. Студент Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка у класі заслуженого артиста України, професора Йожефа Ерміня.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення