Форма і колір - Виставка Петра Старуха та Ігоря Колісника

Форма і колір - Виставка Петра Старуха та Ігоря Колісника

18 квітня (четвер) о 18:00 в Proart Gallery (вул. Героїв УПА, 77) відбудеться відкриття спільної виставки Петра Старуха та Ігора Колісника «Форма і колір». Проект продемонструє творчі доробки авторів у сфері скульптури та живопису.

«Матеріалізація наших творчих задумів підійшла до одного зі своїх фіналів. Навіть радше усвідомлення його у певній формі, де сукупність твореного та переосмисленого хоче злитися в один простір. Хоче сказати про себе, про нас, про певний часовий зріз, певну синтезовану в мистецтві енергетично-пластичну субстанцію».

Ми не задумували якоїсь конкретики, не викреслювали певної стратегії в цьому проекті і не передбачали його масштабності. Нас цікавила певна просторово-світлова камерність. Все решту залишається поза кадром. Форма та колір ― дві субстанції в одному, зведені, щоб створити певну образну конструкцію світобудови на основі наших творчих практик, експериментів та чисто людських взаємин.

Можливо це і є тим важливим об’єднуючим фактором, що тримає нас обох у тандемі, що формує єдине, і разом з тим, цілком окреме індивідуальне бачення трансформації світу і уяви про нього», ― розповідають митці.

Петро Старух народився у 1961 році, у с. Шершенівка Борщівського району Тернопільської обл. Здобув освіту у Львівському інституті прикладного та декоративного
мистецтва; сьогодні – член Національної спілки художників України. З 2005 року Петро Старух працює викладачем кафедри дизайну Національного лісотехнічного університету України. З 1986 року митець бере активну участь у міжнародних скульптурних симпозіумах та бієнале, у художніх проектах Львова, Києва, Юрмали, Токіо, Сіднея, Нью-Йорка, Мюнхена, Риму та ін. Художник працює в таких видах мистецтва як живопис, сценографія, література та скульптура.

Ігор Колісник народився у 1956 році у Львові. Здобув освіту у Львівському державному коледжі декоративного і ужиткового мистецтва ім. І. Труша. З 1996 року працює головним художником Приватного акціонерного товариства «Гал-Експо». З 2000 року обраний членом Національної спілки художників України. Митець активно працює сфері живопису, графіки та дизайну, займається оформленням національних та міжнародних виставкових проектів.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку «Форма і колір» Петра Старуха та Ігора Колісника у Proart Gallery до 14 травня!

Адреса: м. Львів, вул. Героїв УПА, 77.
Графік роботи: понеділок – п’ятниця 10:00 – 19:00, субота 10:00 – 17:00.
Контакти: [email protected] тел.: +380 67 334 4003.
Офіційний сайт: http://proartgallery.com.ua/
Офіційнi сторінки в соціальних мережах:
https://www.facebook.com/proartgallerylviv/
https://www.instagram.com/proart__gallery/
https://www.youtube.com/channel/UCqxdtFRHWQNdmdKFH33DQ9w

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення