І відкрилися небеса - Мультимедійна виставка

І відкрилися небеса - Мультимедійна виставка

10 травня, о 16 годині, у великому виставковому залі Львівського музею історії релігії презентують мультимедійну виставку «І відкрилися небеса...». Вона присвячена процесу реставраційних робіт, які проводив Національний інститут польської культурної спадщини за кордоном «Полоніка», у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові (колишній костел єзуїтів). Понад десять років команда польських і українських реставраторів відновлювала унікальні барокові розписи на склепіннях храму.

«Презентація виставки у Львові має символічне значення. Це не лише прояв турботи поляків про культурну спадщину за кордоном, але й свідчення солідарності з українським народом у драматичний час в протистоянні російській агресії, коли щодня захищаючи свою Батьківщину від російської агресії гинуть солдати, цивільні та діти. Поляки, на прикладах власної історії, розуміють, наскільки важливими в обличчі несправедливої агресії є всі дружні жести, вияви турботи та навіть найменша допомога. Ми прагнемо, щоб наша присутність, не лише під час презентації цієї надзвичайної виставки, але також під час проведення реставраційних робіт, що зараз відбуваються в багатьох місцях України, була сигналом для всіх українців: ви не самі! – підкреслює Сильвія Триц, в.о. директора Інституту «Полоніка».

На виставці представлять широкоформатні фотографії фресок, що демонструють етапи до, під час та після реставрації. Розкрити таємниці консерваційних робіт допоможуть й графічні матеріали. Додатковим важливим елементом експозиції стане анімація та відео у форматі віртуальної реальності, завдяки яким відвідувачі виставки зможуть на мить перенестися до Гарнізонного храму.

Серед гостей виставки: Сильвія Триц, настоятель Гарнізонного храму отець Тарас Михальчук, мистецтвознавець, консерватор пам’яток, куратор виставки доктор Павел Болінський.

Виставка буде доступна до кінця червня цього року.

Коментарі до події
Розклад
Отримуйте
регулярні оновлення