IYOV - Опера-реквієм

IYOV - Опера-реквієм

Опера, яка стала відкриттям та очолила список 10 найкращих сучасних опер світу!

Знаменитий український режисер Влад Троїцький створив шедевр, який гідно визнаний у світі та який ось уже протягом останніх  років не сходить з мистецького п’єдесталу.

Композитори: Роман Григорів та Ілля Разумейко.

IYOV - це синтетика жанрів, які вперше в світовій історії поєдналися разом: опера, реквієм та ораторія. Створена за книгою Йова зі Старого Завіту з використанням сакральних латинських текстів. Опера, яка стала справжнім відкриттям та очолила список 10 найкращих сучасних опер світу.

Книга Йова – не лише розповідь про життя біблійного героя. Це пронизлива  історія людського відчаю, жертовності та пошуку себе. Нове творіння режисера Влада Троїцького актуальне в Україні саме в цей часовий проміжок історії, бо безмежна віра Йова не лише дарує надію - вона повертає все втрачене під час випробувань.

IYOV – це містерія народження нового звуку всередині препарованого роялю, на межі можливостей людського голосу. Драматургію музичного перформансу засновано на контрастній компіляції речитативів (в них використані фрагменти з українського перекладу книги Йова) та музичних номерів, написаних на латинські тексти Реквієму. Завдяки нетиповій техніці гри та використанню ударних інструментів він перетворюється на справжній симфонічний оркестр, а часом – навіть на генератор електронних звуків.

Цьогоріч фестиваль LvivMozArt згадує видатного письменника та журналіста Йозефа Рота, який народився в містечку Броди на Львівщині. Ми маємо надзвичайну нагоду відзначити його подвійний ювілей — 125 років від народження та 80 років по смерті. Одним з найзнаковіших творів Йозефа Рота є роман "Йов", що розкриває історію життєвих випробувань та зустрічі з дивом бідного єврейського шкільного вчителя. Так, співзвуччя тем пошуку істини, людських страждань та наступного духовного визволення об’єднують багато подій фестивалю.

Упродовж останніх років  оперу IYOV презентували в Китаї, Австрії , США, Данії, Польщі.  У 2017 IYOV було виконано у Віденській філармонії, а також Македонській національній опері.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення