Хор «Дударика» заспіває Літургію за здоров’я усіх дітей світу

Хор «Дударика» заспіває Літургію за здоров’я усіх дітей світу

Всі анонси від: Храм Святого Лазаря

18 жовтня хор школи при Національній хоровій капелі «Дударик» заспіває Літургію за здоров’я усіх дітей світу. 

Відправа відбудеться в храмі святого Лазаря (вул. Коперника, 27) об 11 годині.

Особливістю Літургії буде те, що функції регента, дяка і хору виконуватимуть діти без дорослих наставників, самостійно. Це перший із багатьох передювілейних проектів капели «Дударик». У 2021 році капелі виповнюється 50 років.

Директор та художній керівник капели Дмитро Кацал так прокоментував цю унікальну Літургію: «Дитяча молитва - надпотужна, своєю чистотою і безпосередністю вона спроможна дістатися рівня херувимів. «Пустіть дітей! Не забороняйте їм приходити до Мене, бо таких є Царство Небесне» (Мт.19:13:14). Лише Священники і діти сповнятимуть таїнство Святої Літургії. Без допомоги і «втручання» дорослих. А батьки, прихожани і капеляни вболіватимуть за них. В такий спосіб ми хочемо запросити дітей Львова і цілого світу до нас на Літургію. Прагнемо аби Церква, як і наша капела була завше повна дітей - запевнення їх тривання і процвітання». 

Дмитро Кацал розповів, що було проведено безліч «онлайн» репетицій, хормейстери під проводом Мар’яни Хижої (головна хормейстер капели) вклали чимало праці у вивчення цього матеріалу. Було гармонізовано і відредаговано «самоливну літургію» галицького розспіву, узгоджено текстову частину із молитовником. «Прийдіте поклонімся», перекладено для триголосного однорідного складу кондаки, прокімни, причасні та інші богослужбові частини. 

Диригент дитячої Літургії Святослав Роздобудько (співак капели, 13 років) зазначив, що щодня готується до цієї Літургії , бо розуміє, що це велика відповідальність. 

«Відповідальності настільки багато, що не залишається часу й думати про хвилювання. Коли мені запропонували диригувати дитячу літургію, я дуже зрадів, оскільки моєю мрією є у майбутньому стати диригентом і це великий досвід для мене. Під час диригування я переходжу в інший світ, в світ музики та відчуваю всі смаки, як кулінар відчуває смаки страв. Цей дебют я б присвятив батькам, які відчули моє покликання до музики, вчителям, які вчать мене розуміти її і Богові, який нагородив мене талантом», - сказав Святослав Роздобудько. 

Почесним гостем «Дударика» на святковій відправі буде Голова ЛОДА Максим Козицький.

Літургія транслюватиметься у соціальних мережах.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення