Майстерка з писанкарства

Майстерка з писанкарства відбудеться у Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського 18 квітня. Початок - об 11.00. 

Запрошують і дітей, і дорослих!

Проведуть майстерку педагоги Дитячої школи народних мистецтв Марія Янко, Софія Канас, Віра Дигас, Ігор Баран.

Писанкарство - це унікальне мистецтво ручної роботи - виготовлення писанок, тобто яєць, на яких наноситься орнамент та символіка за допомогою різноманітних кольорів та технік.

Традиція розфарбовувати яйця виникла дуже давно, ще у дохристиянський період. Прості писанки розмальовують у різних країнах, але саме в Україні писанкарство перетворилося на справжнє мистецтво.

Писанка — яйце, декороване традиційними символами, які пишуться за допомогою воску й барвників. Існує понад 100 символічних малюнків для писанок. Символічне значення мають і кольори писанок.

Тож маєте нагоду створити свою власну писанку, розмалювати та наповнити власним змістом.

Майстер-клас організовано у співпраці Державного меморіального музею Михайла Грушевського у Львові та Дитячої школи народних мистецтв.

Вартість заходу – за ціною вхідного квитка до музею (діти – 30 грн., дорослі – 60 грн.). Оскільки кількість місць обмежена, то реєстрація обов’язкова за тел. 0973844818.

Із необхідних для майстерки матеріалів потрібно принести з собою видуте яйце. За все решта ми обов’язково подбаємо, щоб ви мали з чим працювати та отримали задоволення від творчості. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення