Тест: Наскільки добре Ви знаєте Львів?

Тест: Наскільки добре Ви знаєте Львів?

Пропонуємо перевірити свої знання про місто Лева. Своїми результатами діляться у коментарях матеріалу.

Коментарі до події (13)
  • Марта Гатало 08 Червня

    Так собі тест, ніби школяр робив

    Ну і дійсно, не заснування, а перша письмова згадка. Минулого року археологи довели, що поселення на мімці сусасного ринку добробут існувало ще 800 років тому
  • Igor Kont 13 Вересня

    Вітаємо! Ви відмінно знаєте Львів!

    7 out of 7
  • Анонім 19 Червня

    Львів не був заснований у 1256 р, це лише перша письмова згадка. Звідси роблю висновок, що автори тесту самі добре Львова не знають(:boring:)

    Юлія Щаслива Анонім 20 Червня

    Львів був заснований в 1256 році королем Данилом Галицьким

    Анатолий Короленко Юлія Щаслива 13 Вересня

    Львов , да основан Данилой Галицким и назван в честь сына Льва  ,а год основания Львова 1256 есть год первого известного письменного упоминания о Львове . )))  

    Юль учите матчасть ))

    Єхидна Лю Анатолий Короленко 04 Серпня

    Тот ж бо й воно, то є перша письмова згадка, яка збереглась після численних пожеж, і там сказано, що зі Львова (!) тобто він вже стояв, як місто, а не засновувася лише, було видно як горів Холм. Пожежу «її було видно на полях белзьких зі Львова» («белзькі поля» – це, очевидно, долина Полтви між Замарстиновом і Збоїщами). І так як більш ранніх документів не знайшли, вирішили вважати цей рік роком заснування Львова, хоча поселення наприклад на Світовидовому полі вже в ІХ столітті мало фортифікаційні споруди.А саме ж городище там було відоме з VII ст. От і думайте, коли ж Львів був заснований.
  • Татьяна Борзёнок 18 Червня

    Про статую Свободы...Всегда..удивляюсь..когда говорят..у нас своя статуя Свободы...иногда говорят..что это единственная сидящая статуя Свободы.. Считаю..что статуи свободы во Львове нет...
Розклад
Отримуйте
регулярні оновлення