Флешбек - Відкриття виставки Олександра Короля

Флешбек - Відкриття виставки Олександра Короля

3 грудня о 19:00 в арт-центрі Я Галерея Львів відбудеться відкриття виставкового проєкту відомого дніпровського художника Олександра Короля "Флешбек". Флешбек - це художній прийом, який перериває послідовність подій, для повернення назад у часі з метою пояснити  поведінку персонажів  або розкрити зміст події.

Олександр Король в своєму проєкті повертається до попередніх тем своєї творчості і говорить про початок дослідження нових. Окремі роботи - умовні флешбеки, які торкаються різних тем сучасного життя та дійсності, але не складаються в цілісну картину. Постійні спалахи-нагадування в роботах автора підводять свідомість до думки, що тут має бути чіткий сценарій та сюжетна лінія. Теми казок, міфів, релігії, фрагменти соціальних процесів, звернення до стилістики різних художників - це як крок назад, щоб краще побачити та повністю зрозуміти картину сучасності. Якщо проводити паралелі з творчістю відомих художників різних часів та шукати сліди їх впливу у роботах проєкту «Флешбек» то можна відокремити наступних: Брейгель, Ворхол, Кіфер- (Вавилон), Мазаччо, Джотто- (Вигнання), Келлі- (Котигорошко, Нумен II),  Пікассо- (Стрибок), Ворхол- (Чек), Базеліц- (Картопля, нога, лопата), Ворхол- (серія Псевдоікона), Матісс- (Золоті рибки).

Всі роботи об'єднані стилістикою та елементами поп-арту і стріт-арту.

Як зазначає автор: «Назва проєкту має особисте значення. Остання моя виставка відбулась у 2016-му році, тож виставку «Флешбек» можна назвати поверненням.  Вона відбудеться у Львові, місті, де пройшли мої студентські роки та з яким пов'язано багато спогадів. В цьому теж є своєрідне повернення в часі.»

Олександр Король народився в 1974 році в Дніпропетровську. У 1995 році закінчив Дніпропетровське художнє училище ім. Є.В. Вучетича (художник-оформлювач), а в 2004 році – Українську академію друкарства у Львові (художник-графік друкованої продукції). Живе та працює в Дніпропетровську.

Проєкт відбувається за підтримки Павла Мартинова і Aromateque.

Адреса: м. Львів, вул. Шота Руставелі, 8 (вхід з вулиці Костомарова).

Години роботи Ya Gallery Lviv: вівторок– неділя, 10:00 –  19:00.

Контакти: [email protected], тел.: 097 924 9792.

Офіційний сайт: https://yagallery.com.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення