Виставка «Особистість vs. Тоталітаризм»

Виставка «Особистість vs. Тоталітаризм»

У виставці показано вісім життєвих історій українців, зафіксованих у їхніх біографіях, фрагментах спогадів, світлинах та документах.

Також стисло викладено історію перебування Галичини (теперішніх Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей) у складі авторитарної Польщі (1919–1939), тоталітарних СРСР (1939–1941, 1944–1991) та Німеччини (1941–1944), розкрито особливості комунізму й нацизму.

Незважаючи на репресії радянського та нацистського тоталітарних режимів, ці люди не зрадили своїм поглядам та переконанням, продовжили розвиватися та зайняли активну громадянську позицію після здобуття Україною незалежності 1991 року. Навіть в умовах тюрем і виправно-трудових таборів вони організовували культурні гуртки, ставили вистави, співали, писали вірші, святкували українські свята, зустрічали справжнє кохання та розвивалися духовно.

Відкриття відбудеться за участі творців експозиції, а також тих, про кого йдеться у виставці – Степана Горечого, Ганни Іваницької, Віри Крокіс, Теклі Тихан, Ірини Шуль.

Коментарі до події (1)
  • Маша 26 Березня

    Вісім життєвих історій - це цікава!)
Отримуйте
регулярні оновлення