#ЇЇСправа #ЯеСправа - Фотопроєкт на площі Ринок

#ЇЇСправа #ЯеСправа - Фотопроєкт на площі Ринок

У Львові пройде виставка портретів активісток з України та Білорусі. Вона підготовлена в межах освітньої програми для молодих журналісток MediaLab Fem. Під час цієї програми журналістки з Білорусі та України отримували й поглиблювали свої знання в галузі жіночого активізму, жанрового фотопортрета і портретного нарису.

Випускними роботами Майстерні «MediaLab Fem» стали портрети українських і білоруських активісток, над якими студентки працювали під керівництвом досвідчених куратор_ок з обох країн. Це жінки, які змінюють життя своєї країни, міста, району, вулиці на краще: екоактивістки, урбаністки, правозахисниці, арт-активістки.

Виставка "#ЇЇСправа #ЯеСправа" у Львові триває у двох локаціях. На площі Ринок з 21.11. для містян та містянок портрети активісток виставлені на стендах у великому форматі. Одночасно Львівський муніципальний мистецький центр показує історії активних жінок у фото та тексті. Поруч із роботами студенток виставляються колажі львівської художниці-плакатистки Богдани Давидюк із портретами білоруських активісток Маші Колесникової, Алани Гебремаріам та Марфи Рабкової, трьох із 93 політув’язнених жінок режиму Лукашенка.

Виставка "#ЇїСправа #ЯеСправа" націлена зробити роль жінок у громадянському суспільстві більш помітною.

Куратор_ки/Фото: Іринка Громоцька, Олексій Фурман, Тетяна Ткачова, Сергій Коровайний, Юлія Волчок, Сергій Полежака

Куратор_ки/Текст: Марія Титаренко, Ярослава Тимощук, Анастасія Левкова

Керівниця проєкту: Єлена Жерздєва (ЄМІ, Берлін). 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення