Концерт творів Людкевича у Території Терору

Концерт творів Людкевича у Території Терору

Всі анонси від: Музей "Територія Терору"

28 лютого 2018 року о 19.00 в Меморіальному музеї тоталітарних режимів "Територія Терору" у рамках виставки "Особисті історії Революції Гідності" відбудеться спільний музичний проект Львівського будинку органної та камерної музики, Музею "Територія Терору", та музичної аґенції Collegium Musicum - виконання твору Станіслава Людкевича "Збірник літургійних пісень".

Під керівництвом дириґента Віктора Пилипишина "Літургію" Людкевича виконає вокальний ансамбль Collegium Musicum. Станіслав Людкевич у своєму музичному творі представив літургію не тільки і не стільки як елемент церковної обрядовості, а як спільну справу (грец. λειτουργία - "служіння", "спільна справа"), що є виявом єдності людей у досягненні спільної мети. Це проявилось навіть у структурі циклу, що поєднав у собі мотиви народних пісень та музичні фраґменти з творів різних композиторів (чеських - Алойза Нанке та Вінкента Серсавіє, українських - Дмитра Бортнянського, Михайла Вербицького, Івана Кипріяна, Миколи Лисенка, Віктора Матюка). Образ "спільної справи" Людкевича є співзвучним ідеї Революції Гідності, що об’єднала український народ з метою докорінної зміни існуючого режиму і реформування українського суспільства. Цьогоріч, вшановуючи пам’ять Героїв Небесної Сотні, ми відчуваємо свою причетність до цієї "спільної справи", що знову і знову об’єднує нас в бажанні миру для України. Виставка "Особисті історії Революції Гідності" була покликана стати платформою для вільних висловлювань думок з приводу подій, що розгорнулися в Україні взимку 2013-2014. Розуміючи, що найкращою мовою висловлення почуттів є мова мистецтва, ми дали можливість кожному представити свій образ Революції, виявлений в формі художніх фотознімків. Органічним та логічним завершенням виставки є музичний вияв напруги та тремтіння душевних струн - прекрасний та вічний твір Станіслава Людкевича. Вокальний ансамбль Collegium Musicum був створений на базі однойменної музичної аґенції у вересні 2017, спеціально для прем’єрного виконання виконання "Літургії" Людкевича на фестивалі класичної музики "ЛюдкевичФест". В репертуарі ансамблю є твори вокальної музики різних епох: від Ренесансу до сьогодення.

ЛОКАЦІЯ: Меморіальний музей тоталітарних режимів "Територія Терору", м. Львів, вул. Чорновола, 45г.  ЧАС: 28 лютого о 19.00. ВАРТІСТЬ: 100 грн. ТРИВАЛІСТЬ: 55 хв. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення