Печемо паски: ТОП-10 найсмачніших рецептів від українських зірок

Афіша Вінниці - MoeMisto.ua
Автор:
Афіша Вінниці - MoeMisto.ua
23 квітня 2024

5 травня святкуватимемо світле свято Воскресіння Господнє! На кожному Великодньому столі обов'язковим елементом є паска.  Якщо хочете здивувати своїх рідних та близьких пасхальними смаколиками, ловіть рецепти пасхальної здоби від українських зірок.
 

Печемо паски: ТОП-10 найсмачніших рецептів від українських зірок


Рецепт традиційної сирної паски від Тіни Кароль

Сирна паска від Тіни Кароль: зіркова франківчанка розкрила фірмові рецепти  приготування - PRAVDA.IF.UA: Новини твого міста
Інгрідієнти:
 1 кг сиру,
 1 склянка вершків 10% жирності,
 5 яєць,
 2 склянки цукру,
 1 пачка вершкового масла;
 100 г родзинок (краще світлий),
 волоських горіхів,
 цукатів;
1 пакетик ванільного цукру,
цедра 1 лимона.

Спосіб приготування:
Відокремте жовтки від білків і збийте, додайте вершки і доведіть до кипіння в каструлі з товстим дном, постійно помішуючи. Поки маса охолоджується, обсмажте горіхи на сухій сковороді, а родзинки вимийте і просушіть. Натріть цедру одного лимона. У остигнула масу покладіть сир, вершкове масло і ретельно розітріть. Потім додайте родзинки, цукати, горіхи, лимонну цедру і ванільний цукор і добре перемішайте. Суміш викласти у форму для паски на два шару вологої марлі і ставиться в холодильник під гніт на 12 годин. Готову паску можна прикрасити цукатами, глазур'ю, посипками і т. д.

Рецепт великодньої паски від народного депутата колишнього "ревізора" Миколи Тищенка

Николай Тищенко поделился своим рецептом приготовления пасхального кулича
Інгредієнти:

Борошно - 700 г
Сіль - 10 г
Цукор - 130 г
Сухі дріжджі - 11 г
Яйця - 3 шт.
Молоко сухе - 45 г
Вода - 250 г
Вершкове масло - 100 г
Маргарин - 100г
Ізюм - 100 г
Ром "Havana Club" - 50 г
Кориця - щіпка
Бадьян - 1 зірочка

Спосіб приготування паски:

Замочуємо родзинки в ромі і спеціях за кілька годин до приготування паски. Змішуємо сухе молоко і дріжджі з цукром, попередньо расстворенія в воді. Додаємо яйця. Перемішуємо тісто руками до хлопьеобразной структури. Додаємо в тісто замочений ізюм, масло і маргарин. Ми залишаємо тісто відпочивати, накриваючи рушником на 40 хвилин.
Випікаємо паску при температурі 180 градусів. Гарячий великодній хліб змащуємо глазур'ю і прикрашаємо на свій розсуд.


Рецепт паски від Надії Матвєєвої, ведучої жіночого телевізійного клубу "Все буде добре" на телеканалі СТБ

52-річна Надія Матвєєва засвітилася в компанії чарівного чоловіка (фото)
Інгредієнти:

борошно - 400-600 г
молоко - 250 мл
дріжджі - 35 г
вершкове масло - 125 г
яйця - 4 шт.
цукор - 1 склянка
ванільний цукор - за смаком
сіль - щіпка
родзинки - 30 г
цукати - 30 г

Спосіб приготування паски:

Для опари підігрійте молоко до 36 ° C. Розчиніть в теплому молоці пресовані дріжджі і додайте цукор і борошно. Замісити опару, накрийте її рушником і залиште в теплому місці на півгодини.
Розтопити вершкове масло і охолодіть його. Відокремте білки від жовтків. Жовтки збийте з цукром, а білки до щільної піни.
Коли опара збільшиться вдвічі, додайте в неї ванільний цукор, сіль, жовтки з цукром, борошно і білки. Замісити тісто. В кінці додайте розтоплене вершкове масло і вимішують тісто до тих пір, поки воно не почне легко відлипати від рук.
Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину. Тісто має зрости в два-три рази. Ізюм та цукати для паски замочіть на 5-10 хвилин в теплій воді. Обсушити їх на паперовому рушнику.
У тісто, яке підійшло, додайте родзинки, цукати і ретельно перемішайте, щоб вони розподілилися по всьому тесту. Змастіть форми для випікання маслом і викладіть в них тісто, заповнюючи форми на третину. Поставте форми з тестом в тепле місце на 30 хв.
Коли тісто заповнить практично всю форму, змастіть його зверху збитим жовтком для блиску. Поставте паски в духовку і випікайте 40 хвилин при температурі 180 ° C.

Шоколадна Паска з цукатами від шеф-кухара Євгена Клопотенка
Інгредієнти на 2-3 невеличкі пасочки.

Для тіста:

300 г Борошно (і додатково для замішування)

  • 150 г – цукор.
  • 30 г – дріжджі.
  • 3 шт. – яйце.
  • 150 мл – вода.
  • 100 г – вершкове масло (і додатково для змащування форми).
  • 2 ст. л. – какао.
  • 70-100 г – цукати.


Для глазурі:

  • 2-3 ст. л. – лимонний сік.
  • 100 г – цукрова пудра.
  • 2 ст. л. – какао.

Як готувати:

  1. У дріжджі, додайте воду і перемішайте до повного розчинення дріжджів. Додайте 2 ст. л. цукру, воду і 4 ст. л. борошна. Перемішайте до однорідного стану, накрийте рушником і залиште підходити в тепле місце на 20-30 хвилин.
  2. Просійте борошно, що залишилося, додайте цукор, какао і добре перемішайте. Потім додайте яйця, м'яке вершкове масло і опару (пункт 1). Замісіть тісто до однорідного стану. Якщо тісто дуже рідке, додайте трохи борошна. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину для підходу.
  3. Тісто, що підійшло, обімніть руками, змазаними рослинною олією, додайте цукати і легко перемішайте тісто. Сформуйте з нього кулю і покладіть у форму для паски, змащену вершковим маслом. Тісто має займати не більше однієї третини форми. Знову накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30-40 хвилин, щоб тісто знову піднялося. 
  4. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте паску 25-35 хвилин в залежності від розміру форми. Якщо скоринка занадто підрум'яниться, прикрийте її фольгою, щоб не підгоріла.
  5. Дістаньте паску з духовки і дайте їй охолонути прямо у формі. Приготуйте молочно-шоколадну глазур. Змішайте цукрову пудру з какао і 2 ст. л. молока і перемішайте за допомогою вінчика. Якщо глазур виходить дуже густою, додайте ще трохи молока. Покрийте паску глазур'ю і прикрасьте посипкою з цукатів.

Паска домашня від співачки Олі Полякової 

Інгредієнти на 7-8 невеличких пасочок.

  • 300 мл молока.
  • 1,8 кг муки.
  • 18 яєць.
  • 0,5 кг цукру.
  • 500 г вершкового масла.
  • 300 г ізюму.
  • 50 г коньяку.
  • 15 г дріжджі.
  • Цукрова пудра й прикраси.


Як готувати:

  1. У підігріте молоко додайте дріжджі й 6 столові ложки просіяної муки. Консистенція має бути однорідною й за густотою як сметана. Суміш ставимо у розігріту до 50 градусів духовку на пів години.
  2. Білки й жовтки розділяємо. У 15 білків додаємо 250 грамів цукру й у 15 жовтків додаємо 250 грамів цукру. Білки збиваємо до міцної піни. Опісля до маси додаємо опару (пункт 1). 
  3. Жовтки збиваємо та також додаємо до маси. Перемішуємо тісто до однорідної маси. Додаємо 1,5 кг муки, перемішуємо. Додаємо 500 грамів розігрітого Вершкового масла, перемішуємо. 
  4. Ізюм замочуємо в коньяку на 30-40 хвилин й потім додаємо до тіста.
  5. Форми змащуємо маслом, розливаємо у них тісто на 1\3 та ставимо до духовки, розігрітої до 50 градусів, ще на пів години, щоб тісто піднялось.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів й випікайте паску 25-35 хвилин.  
  7. У 5 білків додаємо 5 столових ложок цукру й збиваємо до міцної піни. 
  8. Дістаньте паски з духовки та прикрасьте. 

Неймовірно ніжна і швидка сирна паска від Ольги Сумської
Рецепти Ольги Сумської: зіркова паска без дріжджів
Інгрідієнти:

Жирний сир - 800 г
Цукор - 3-4 ст. л.
Домашні яйця - 6-8 шт.
Ізюм - 50 г
Ванільний цукор - 1 пакетик
Ольга Сумская готовит творожную пасху
Спосіб приготування:
До сиру додати яйця і перемішати. Сюди ж висипати цукор і ванільний цукор і знову ретельно перемішати. Після цього засипати в отриману масу родзинки і перемішати так, щоб вони змішалися однорідно з тестом.
Взяти скляну форму (це важливо) і змастити її вершковим маслом (можна використовувати оливкову). Обережно висипати сирну масу і накрити її кришкою. Поставити в духовку, розігріту до 150 градусів, на 20-40 хвилин.
Важливий момент! За 5-10 хвилин до закінчення випічки необхідно зняти кришку. Готову паску можна змастити жирними вершками і посипати цукром, тоді утворюється ароматна золотава скоринка. Після того, як паска спечеться, вийняти її з духовки і знову накрити кришкою і залишити остигати.

Корисна та дієтична сирна паска від співачки Насті Каменских (NK)

Інгредієнти:

  • сир – 500 г
  • вершкове масло – 100-150 г
  • цукор – за смаком
  • сметана – 150 г
  • мигдаль – 100 г
  • родзинки або інші сухофрукти за смаком
  • ванілін

Настя Каменских решила подарить авто подписчику | podrobnosti.ua
Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло збиваємо з цукром, в отриману суміш додаємо сир, ванілін.
  2. Все ретельно перемішуємо, маса має бути однорідною і без явних грудочок.
  3. Додаємо частину горіхів і сухофруктів, знову перемішуємо.
  4. Зайву вологу прибираємо з отриманої сирної маси через дрібне сито і викладаємо у форму.
  5. Відправляємо на ніч або можна навіть трохи більше в холодильник.

І фінальний акорд – прикрашаємо готову страву сухофруктами і горіхами, які залишилися – дайте волю фантазії.
 

Великодня паска по-закарпатськи від телеведучої Алли Мазур

Інгрідієнти:

молоко - 300 мл
дріжджі - 12 г
цукор - 2 ст. л.
яєчні жовтки - 2 шт.
масло вершкове - 25 г
борошно - 5 ст.
сухофрукти (чорнослив, сушена вишня, журавлина, курага) - 100 г на 1 кг тіста

Спосіб приготування:
Для приготування опари потрібно 70 мл теплого молока, 12 г дріжджів і 1 ст. л. цукру добре змішати і поставити в тепле місце.

Для приготування тіста необхідно змішати 250 мл молока, 2 жовтки і ½ столової ложки цукру (або трохи більше, якщо хочете солодший паску). Рідку суміш потрібно з'єднати з борошном, потім влити в неї готову опару і змушують густе тісто. Щоб зробити паску модним, додайте 30 г міцного ароматного алкоголю (рому або коньяку) і сухофрукти: чорнослив, сушену вишню, журавлину, курагу. Але не більше, ніж 100 грамів на 1 кг тіста.
За карпатським традиціям, щоб тісто добре підійшло, його потрібно накрити білою серветкою або вишитим рушником і покласти зверху гілку свяченої верби. Тісто потрібно поставити в тепле місце. Коли воно підійде, розкладіть його по формам дати знову підійти і випікати в духовці при 175 градусах. Після того як дістанете паску з духовки, окропіте його холодною водою, щоб скоринка стала м'якою і блискучою.
Потім необхідно покрити паску глазур'ю, приготовленої заздалегідь, і прикрасити горіхами і сухофруктами.
 

Рецепт сирного пирога від акторки театру та кіно, телеведучої Лілії Ребрик

Інгредієнти для начинки: 

  • сир 5% або 9% жирності (до 400 г)
  • яйця (3 шт)
  • сметана 20% або 15% жирності (200 г)
  • цукор (125 г)
  • ванілін (10 г)
  • картопляний крохмаль (1 ст. ложка)

Всі продукти необхідно збити блендером та відкласти, щоб начинка трішки постояла.
К чаю, компоту и даже вину: рецепт бананового пирога от Лилии Ребрик

Інгредієнти для тіста: 

  • борошно (250-300 г)
  • вершкове масло (125 г)
  • цукор (100 г)
  • розпушувач для тіста (1 ч. ложка)
  • какао (50 г)

Всі інгредієнти розтираємо руками до утворення дрібної мокрої крихти. Після цього у форму для випікання стелимо пергаментний папір (нічим не змащуємо). Викладаємо туди більше половини тіста, заливаємо начинкою і зверху викладаємо тісто, яке залишилося. Розігріваємо духову шафу на 180 градусів і ставимо туди пиріг на 40 хвилин.

Рецепт шоколадної паски від багатодітної матусі, телеведучої Валентини Хамайко


Інгредієнти для опари:

Борошно - 100 г
Цукор - 10 г
Молоко - 90 мл
Свіжі дріжджі - 5 г

Для тіста:

Борошно - 430 г
Какао - 30 г
Цукор - 120 г
Ванільний цукор - 10 г
Сіль - 5 г
Молоко - 70 мл
Ром / амаретто - 45 мл
Мед - 16 г
Жовтки - 6 шт
Вода - 35 мл
Свіжі дріжджі - 10 г
Вершкове масло - 80 г
Чорний родзинки / шоколадні крапельки - 165 г

Для обмазки:
Маленьке яйце - 1 шт
Дрібка солі


Спосіб приготування:

1. Готуємо опару. Замішуємо дріжджі з цукром, розтираємо їх і розбавляємо теплим молоком. Додаємо борошно. Замішуємо опару і залишаємо під плівкою на 40-60 хвилин.

2. Готуємо основне тісто. У мисці змішуємо просіяне борошно, какао, ванільний цукор, мед, ром (амаретто), сіль і дріжджі, розтерті з цукром і розведені молоком до однорідності. Додаємо шість жовтків і воду.

3. Поступово додаємо м'яке масло. Тісто має бути дуже м'яким і трохи липнути до рук.

4. Ми залишаємо тісто в теплі на півтора або два години: воно має збільшитися в два рази.

5. Поділяємо тісто ножем, не варто рвати його. Формуємо з тіста «колобки» і поміщаємо їх в форми для випікання. Тісто має заповнювати форми не більше, ніж на третину. Накриваємо тісто в формах харчовою плівкою і відставляємо десь на півгодини.

6. Духовку розігріваємо до 180 градусів.

8. Як тільки тісто в формах підніметься майже до верху, обмазуємо його яйцем і випікаємо. Час випікання залежить від розміру форми і об'єму тіста.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
14 визначних пам'яток Вінниці. Що варто побачити
14 визначних пам'яток Вінниці. Що в... Вінниця - прекрасне місто, де приємно відпочивати, гуляти, насолоджуватись життям! Для вінничан та гостей міста пропонує...
15 замків та палаців Вінниччини
15 замків та палаців Вінниччини Вінницька область є лідером за кількістю історичних пам'яток, а саме замків, садиб, палаців, фортець і маєтків. Їй посту...
Як правильно їздити на електровелосипеді не порушуючи ПДР?
Як правильно їздити на електровелос... Коли ми їздимо на електровелосипеді, то розуміємо, що це популярно та безпечно. Ми можемо легко пересуватися містом. Але...