Ретро-музей АвтоМотоВелоФотоТелеРадіо у Вінниці!

MoeMisto.ua
Автор:
MoeMisto.ua
25 березня 2024

Думаєте, що музеї - це нудно, старомодно і невесело!? Помиляєтесь!)
Вінницькі музеї якраз навпаки - ламають стереотипи і ваблять до себе відвідувачів. Один із таких музеїв - ретро-музей АвтоМотоВелоФотоТелеРадіо. Про нього далі піде мова. 
 

Ретро-музей АвтоМотоВелоФотоТелеРадіо у Вінниці!

 

Історія
Вінницький Музей ретро-техніки "Автомотовелофототелерадіо" був відкритий у 2013 р. в приміщенні автосалону "Володимир" в центрі міста, біля Центрального мосту (вул. Соборна 1). 
Зараз музей перенесли у Центральний міський парк! І він успішно працює там! Вхід у музей вільний - за донат!

Фото
В основі експозиції – приватне зібрання раритетних автомобілів та іншої техніки вінницького колекціонера  Олексія Стрембіцького. Свою гордість - колекцію раритетних предметів, він почав збирати ще у 1977 році. Розпочиналось це ретро-хобі з трохи більше як 10-ти експонатів. Поступово власник музею, Олексій Михайлович, почав не лише збирати цікаві речі, але і купувати. Так у 1979 році ним було придбано перший перший ретро-автомобіль ГАЗ 67. 
  
Сьогодні у його колекції більше 100 експонатів, які всі представлені у музеї "АвтоМотоВелоФотоТелеРадіо" у Вінниці.
Всього за 35 років зі звичайної любительської справи, це все перетворилось не просто на професійне повноцінне хобі, а на справу життя. Сьогодні ж Олексій Стрембіцький зібрав доволі якісну і професійну колекцію раритетних автомобілів, мотоциклів, велосипедів та інших побутових приладів радянського часу, таких як телевізори, фотопарати, патіфони, антикваріат та інші старовинні речі. 

Загалом близько 60% всіх експонтаів у музеї належать Олексію Михайловичу. Решта колекції доповнені друзями та товаришами власника - Володимиром Суржиковим та Олександром Івановим. Також до музею приносять всілякі цікаві речі й самі вінничани. Більшість речей, які представлені у музеї зібрані до 90-х років.


Що можна побачити у музеї 
В автомобільній колекції колекціонера-любителя представлені унікальні марки як радянських автомобілів так і моделі зарубіжного автопрому. 

 
Деякі з автомобільних моделей можна і зараз побачити на вулицях міста, а деякі уже зовсім стали чисто музейними експонатами, але в музею вони представлені у своєму оригінальному стані. 
 

 
Почесне місце у музеї відведено атомобільній моделі - радянський ГАЗ. Серед усіх особливо вирізняються моделі -  армійський ГАЗ-67 та ГАЗ-М-20.
  

 

Серед екcпонтатів є і унікальний пожежний та санітарний автомобілі. 
 

Окрім старовинних автомобілів у музеї можна побачити колекції радянських мотоциклів та мотоцикли часів Великої Вітчизняної війни. 
  

  

   

 

 

Не менш цікаві, ніж виставлені справжні автолегенди, є колекція мінітаюрних атомобілів, серед яких є ексклюзивні моделі.
 
Окрім експонатів наземного транспорту у музеї є мініатюрні моделі суден та кораблів.
 

Ну і звісно, велику частину екпозиції музею займають побутові раритетні речі. Є ті, які уже вийшли з ужитку, а є ті, які ми ще добре пам'ятаємо. Так варто звернути увагу на патифони, платівки, старі друкарські машинки, рахівниці, фототехніку, телевізори та телефони. 
  

  

  

   

   

Що можна робити у музеї
Окрім того, що у вінницькому музеї ретро-автомобілів можна цікаво та з користю провести час з друзями, дітьми та сім'єю, тут можна відчути швидкоплинність часу, повернутись в минуле, побачити старі автівки, речі, які колись були вживані, побутову техніку, яка, можливо, й досі десь є у наших бабусь.
Для охочих можна замовити індивідуальну прогулянку на ретро-атомобілі. 
  
У музеї також дозволено: 
  - близьке спілкування відвідувачів з технікою та іншими експонатами (торкатись до всього можна:);
  - сидіти за кермом будь-якого автомобіля чи мотоциклу;
  - приміряти військову форму різних країн та армій;
  - фотографуватися в історичному образі;
  - політати на самолітному тренажері;
  - грати на музичних інструментах 

 

Вартість відвідин музею
 Вхід вільний!  - за донат!

Корисна інформація
Адреса: Центральний міський парк, вул. Магістрацька 113

Контактні телефони: 097 678 6819
E-mail:  [email protected]
Графік роботи: з вівторка по неділю з 11:00–18:00.
Додаткові послуги:
 - можлива оплата карткою
 - послуга "аудіогід"
 - замовлення екскурсії для груп українською, польською та англійською мовами
 - весільна фотосесія

Приходь у музей АвтоМотоВелоФотоТелеРадіо у Вінниці та цікаво проводь час!:)
Відео-огляд вінницького ретро-музею та інтерв'ю з власником музейної колекції:



Графік роботи музею: щоденно з 11:00 до 17:00
Вартість квитка: 40 грн
Адреса: вул. Соборна 1
Сторінка музею у Facebook

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Нові рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей щодо обмеження доступу
Нові рішення Комісії з регулювання... Блокування нелегальних казино, деталі про моніторинг та ліцензії. Комісія з регулювання азартних ігор ухвалила рішення...
7 унікальних та цікавих місць Вінничини
7 унікальних та цікавих місць Вінни... Україна така розмаїта та багата на цікавинки. Наша Вінничина не виняток! У Вінницькій області є чимало унікальних місць,...
Найкращі бюджетні планшетні ПК: ТОП-2024
Найкращі бюджетні планшетні ПК: ТОП... У скрутні часи далеко не кожен українець може дозволити собі придбати планшет верхнього класу. Втім, впадати у відчай не...