Ретро-музей АвтоМотоВелоФотоТелеРадіо у Вінниці!

MoeMisto.ua
Автор:
MoeMisto.ua
25 березня 2024

Думаєте, що музеї - це нудно, старомодно і невесело!? Помиляєтесь!)
Вінницькі музеї якраз навпаки - ламають стереотипи і ваблять до себе відвідувачів. Один із таких музеїв - ретро-музей АвтоМотоВелоФотоТелеРадіо. Про нього далі піде мова. 
 

Ретро-музей АвтоМотоВелоФотоТелеРадіо у Вінниці!

 

Історія
Вінницький Музей ретро-техніки "Автомотовелофототелерадіо" був відкритий у 2013 р. в приміщенні автосалону "Володимир" в центрі міста, біля Центрального мосту (вул. Соборна 1). 
Зараз музей перенесли у Центральний міський парк! І він успішно працює там! Вхід у музей вільний - за донат!

Фото
В основі експозиції – приватне зібрання раритетних автомобілів та іншої техніки вінницького колекціонера  Олексія Стрембіцького. Свою гордість - колекцію раритетних предметів, він почав збирати ще у 1977 році. Розпочиналось це ретро-хобі з трохи більше як 10-ти експонатів. Поступово власник музею, Олексій Михайлович, почав не лише збирати цікаві речі, але і купувати. Так у 1979 році ним було придбано перший перший ретро-автомобіль ГАЗ 67. 
  
Сьогодні у його колекції більше 100 експонатів, які всі представлені у музеї "АвтоМотоВелоФотоТелеРадіо" у Вінниці.
Всього за 35 років зі звичайної любительської справи, це все перетворилось не просто на професійне повноцінне хобі, а на справу життя. Сьогодні ж Олексій Стрембіцький зібрав доволі якісну і професійну колекцію раритетних автомобілів, мотоциклів, велосипедів та інших побутових приладів радянського часу, таких як телевізори, фотопарати, патіфони, антикваріат та інші старовинні речі. 

Загалом близько 60% всіх експонтаів у музеї належать Олексію Михайловичу. Решта колекції доповнені друзями та товаришами власника - Володимиром Суржиковим та Олександром Івановим. Також до музею приносять всілякі цікаві речі й самі вінничани. Більшість речей, які представлені у музеї зібрані до 90-х років.


Що можна побачити у музеї 
В автомобільній колекції колекціонера-любителя представлені унікальні марки як радянських автомобілів так і моделі зарубіжного автопрому. 

 
Деякі з автомобільних моделей можна і зараз побачити на вулицях міста, а деякі уже зовсім стали чисто музейними експонатами, але в музею вони представлені у своєму оригінальному стані. 
 

 
Почесне місце у музеї відведено атомобільній моделі - радянський ГАЗ. Серед усіх особливо вирізняються моделі -  армійський ГАЗ-67 та ГАЗ-М-20.
  

 

Серед екcпонтатів є і унікальний пожежний та санітарний автомобілі. 
 

Окрім старовинних автомобілів у музеї можна побачити колекції радянських мотоциклів та мотоцикли часів Великої Вітчизняної війни. 
  

  

   

 

 

Не менш цікаві, ніж виставлені справжні автолегенди, є колекція мінітаюрних атомобілів, серед яких є ексклюзивні моделі.
 
Окрім експонатів наземного транспорту у музеї є мініатюрні моделі суден та кораблів.
 

Ну і звісно, велику частину екпозиції музею займають побутові раритетні речі. Є ті, які уже вийшли з ужитку, а є ті, які ми ще добре пам'ятаємо. Так варто звернути увагу на патифони, платівки, старі друкарські машинки, рахівниці, фототехніку, телевізори та телефони. 
  

  

  

   

   

Що можна робити у музеї
Окрім того, що у вінницькому музеї ретро-автомобілів можна цікаво та з користю провести час з друзями, дітьми та сім'єю, тут можна відчути швидкоплинність часу, повернутись в минуле, побачити старі автівки, речі, які колись були вживані, побутову техніку, яка, можливо, й досі десь є у наших бабусь.
Для охочих можна замовити індивідуальну прогулянку на ретро-атомобілі. 
  
У музеї також дозволено: 
  - близьке спілкування відвідувачів з технікою та іншими експонатами (торкатись до всього можна:);
  - сидіти за кермом будь-якого автомобіля чи мотоциклу;
  - приміряти військову форму різних країн та армій;
  - фотографуватися в історичному образі;
  - політати на самолітному тренажері;
  - грати на музичних інструментах 

 

Вартість відвідин музею
 Вхід вільний!  - за донат!

Корисна інформація
Адреса: Центральний міський парк, вул. Магістрацька 113

Контактні телефони: 097 678 6819
E-mail:  [email protected]
Графік роботи: з вівторка по неділю з 11:00–18:00.
Додаткові послуги:
 - можлива оплата карткою
 - послуга "аудіогід"
 - замовлення екскурсії для груп українською, польською та англійською мовами
 - весільна фотосесія

Приходь у музей АвтоМотоВелоФотоТелеРадіо у Вінниці та цікаво проводь час!:)
Відео-огляд вінницького ретро-музею та інтерв'ю з власником музейної колекції:



Графік роботи музею: щоденно з 11:00 до 17:00
Вартість квитка: 40 грн
Адреса: вул. Соборна 1
Сторінка музею у Facebook

Коментарі до події (1)
  • Saskko orell 11 Липня

    Думаете, что музеи - это скучно? Винницкие музеи, в частности ретро-музей Авто Мото Вело Фото Теле Радио, ломают стереотипы. Открытый в 2013 году, он сейчас расположен в Центральном городском парке. Вход свободный - за донат! В коллекции более 100 экспонатов: автомобили, мотоциклы, велосипеды и бытовая техника. Если интересуетесь дисками для авто, советуем https://avtodiski.net.ua/disk/diametr-15/pcd-4x100 посетить этот магазин у них хороший выбор.
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Обираємо ідеальний помічник для приготування кави
Обираємо ідеальний помічник для при... Якщо ви шукаєте ідеального помічника, щоб насолоджуватися ароматною кавою кожного ранку, тоді кавова машина в Алло може...
12 речей, які потрібно встигнути зробити до кінця літа у Вінниці
12 речей, які потрібно встигнути зр... Літо – це свіжі емоції, враження, відкриття, цікаві події, зустрічі та знайомства, маленькі божевілля і великі плани. І...
Англійська для подорожей: Як швидко вивчити базові фрази
Англійська для подорожей: Як швидко... Дізнайтеся, як швидко вивчити базові фрази англійської для подорожей! Наша стаття пропонує практичні поради та ефективні...