Що буде з доларом у 2023 році

fly-pay.io
Автор:
fly-pay.io
28 березня 2023

Долар — досить не стабільна світова валюта. Як ми знаємо, 2022 рік досить сильно вплинув на стрибок долара вгору, це і вплинуло на зростання цін у всьому світі. 

Що буде з доларом у 2023 році

Долар і його ситуація на українському фінансовому ринку

Поговоримо про цю валюту і чи є сенс продати usdt за гривні в теперішньому році.

2022 рік став переломним моментом ситуації в Україні. У січні того року долар коштував близько 28 гривень. У січні поточного року вартість долара перевищила позначку 40 гривень. Так чи інакше, за рік вартість долара зросла на половину від своєї попередньої ціни. Чого ж варто очікувати від 2023 року?

Шановні економісти України вказують, що за ситуації, що склалася в країні, де військова агресія РФ виступає головним фактором перевороту в усьому світі, — підняття світової валюти є природним процесом. Варто зазначити, що українцям не варто боятися, у 2023 році долар не наблизиться до позначки 50 гривень. Український уряд робить усе, щоб тримати долар у межах 40-42 гривень.

Тепер варто поговорити про те, за яких умов курс долара не підніметься у 2023 році. Їх усього три:

  • військові дії Російської Федерації закінчаться влітку;

  • іноземні інвестори та держави, що допомагають Україні в боротьбі проти РФ надаватимуть гроші в заздалегідь обговорених кількостях;

  • Національний банк зможе зберегти обмеження на валютні операції.

Економісти зазначають, що найголовнішим чинником стабільності у сфері фінансів наразі є допомога від інших країн. Якщо Західні країни і Європейський союз припинять допомогу Україні, економічна ситуація досягне критичного рівня. 

Варто зазначити, що на 2023 рік економісти прогнозують стабільність курсу долара, тому продавати usdt за гривні не потрібно.

Що буде з доларом після закінчення війни

Більшість людей не думають, що чекає на країну після закінчення агресії з боку РФ. Що буде з доларом складно передбачити навіть експертам.

Але точно вони можуть сказати: довоєнного курсу долара у вартості 29 гривень уже ніколи не буде, це неможливо. Зараз Україна переживає складні часи, кількість втрат у фінансовій сфері не дозволять повернутися до колишнього курсу. Зараз в Україні курс долара зафіксовано. Відсутність стрибків світової валюти досить сильно полегшує життя українців. Але такий режим рано чи пізно приберуть, оскільки це не вигідно для економічної ситуації в країні.

Зважаючи на всі дані, не можна точно сказати, що буде з доларом у 2023 році. Зростання або падіння вартості валюти сильно залежить від ситуації на полі бою. Якщо українцям вдасться вдало провести контрнаступ, можна буде побачити, в який бік іде війна, після чого будувати прогнози на післявоєнний час.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Нові рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей щодо обмеження доступу
Нові рішення Комісії з регулювання... Блокування нелегальних казино, деталі про моніторинг та ліцензії. Комісія з регулювання азартних ігор ухвалила рішення...
7 унікальних та цікавих місць Вінничини
7 унікальних та цікавих місць Вінни... Україна така розмаїта та багата на цікавинки. Наша Вінничина не виняток! У Вінницькій області є чимало унікальних місць,...
Найкращі бюджетні планшетні ПК: ТОП-2024
Найкращі бюджетні планшетні ПК: ТОП... У скрутні часи далеко не кожен українець може дозволити собі придбати планшет верхнього класу. Втім, впадати у відчай не...