Вінницькі мальдіви: відпочинок на озері в Черепашинцях

MoeMisto.ua
Автор:
MoeMisto.ua
30 травня 2023

Якщо ви шукаєте ідеї для відпочинку, щоб і без зайвих витрат, і щоб ваш відпочинок не поступався заморським курортам з неймовірно красивими карєвидами і розкішшю, варто подумати про відпочинок на Вінницьких мальдівах.
Можливо, хтось із вас уже здогадався про що піде мова:)
Отож, пропонуємо вам приємно провести час на Вінницьких мальдівах!

Вінницькі мальдіви: відпочинок на озері в Черепашинцях

Всього за 40 хвилин їзди від Вінниці, у Калинівському районі знаходиться село Черепашинці, де є озеро, яке схоже на заморські курорти. 
Вода в озері неймовірно прозора та має дещо блакитне забарвлення. А скелясті береги та хвойна рослинність створюють тут незвичайні для України пейзажі. І може здатися, що ти купаєшся десь в далеких теплих країнах. 

Вам також сподобається:
Відпочинок у Могилівці - Як доїхати? Ціни? Та що там є?


За походженням затоплений  кар'єр гранітовий. Береги водойми - це глиняні та піщані урвища висотою до 7-8 метрів. Однак є тут і пологий пляж, а подекуди в воді видніються залишки старої затопленої дороги. Деякі кущі та дерева ростуть просто з води та доповнюють казкову атмосферу українського оазису.

 Знаходиться озеро у селі Черепашинці Калинівського району. Це 43 кілометри від Вінниці по Житомирській трасі та ще близько кілометра від центру села по ґрунтовій дорозі. Дістатися сюди можна як на власному авто, так і автобусом. Через  село тричі на день ходить автобус "Вінниця - Голубівка". Відправлення із центрального автовокзалу о 6:40. 11:30 та 15:40. Легше дістатися із Калинівки - прямує відразу кілька прохідних маршруток.  
 Під час подорожі на власному транспорті головне не пропустити поворот в селі Загребельня, від якого до кар'єру залишається близько 5 км. 


 

Раніше на цьому місці був гранітний кар'єр. Його закрили ще в середині 90-х. Після цього він поступово почав затоплюватися. За історичними даними глибина кар'єру сягає 100 метрів. Видимість в товщі води коливається від 2 до 5 метрів. Кожного року вода лише прибуває. Про це свідчать і дерева, які росли на березі та вже практично пішли під воду. Вода, до речі, прозора. У ясний день можна побачити предмети на глибині до двох метрів, видно як плаває риба. Завдяки цьому сонячне проміння проходить глибше у водні шари і через його заломлення здається, що Черепашинський кар'єр має блакитний колір. Оточує озеро ліс та стрімкі береги.
 

Читайте також: 8 кращих пляжів Вінниці для купання та відпочинку для води 

 


Важливо!!!
У місцевій сільській раді розповідають, що блакитна вода та красиві пейзажі кожного року приваблює все більше відпочивальників, але нарікають, що люди приїздять не знають про небезпеку, яка існує. Глибина у кар'єрі досягає до 100 метрів, а дно не рівне. В одному місці може мати кілька метрів униз, а поряд лежатиме каміння. Тому всі хто наважується стрибати із берегових круч (а таких екстремалів чимало - ред.) наражають себе на небезпеку. Хоча нещасних випадків на озері ще не траплялося, говорять місцеві.

Крім того у сільраді повідомили, що кілька років тому з'явився підприємець який хотів орендувати ділянку біля озера. Він провів дослідження та відмовився від задуму, тому що виявив радіоактивні місця, які типові для гранітних покладів. Та ретельного обстеження після цього не робили і підтвердити його слова документально немає чим.



►Про зону відпочинку
Варто значити, що в порівнянні з минулими роками, зараз відпочивати тут набагато комфортніше!
Поряд із кар'єром побудували ряд бесідок! Облаштували зону відпочинку, пляжну зону, де можна взяти і шезлонг на прокат і парасольки. Тут встановлено палатки для продажу продуктів харчування, напоїв та морозива. Грунтову дорогу також трішки порівняли, тому діставатися до водойми стало значно зручніше, а відпочивати комфортніше!

Ціни: 
Оренда бесідок:
 - Велика -  450 грн у будні, 550 грн  - у вихідні
 - Кругла - 350 грн у будні, 400 грн - у вихідні
 - Маленька - 250 грн у будні, 300 грн - у вихідні
 - Бесідка на воді - 500 грн у будні, 700 грн - у вихідні
 - Столики - 50 грн у будні, 80 грн - у вихідні
 - Шатро - 200 грн у будні, 250 грн  - у вихідні

Вартість інших послуг:

 - Оренда лежака: 70 грн у будні, 100 грн  - у вихідні
 - Поїздка на катамарані: 100 грн у будні, 120 грн у вихідні
 - Вартість відвідування басейну: 50 грн у будні, 80 грн  - у вихідні
 - Оренда мангала: 50 грн у будні, 70 грн - у вихідні

Місцина біля озера в Черепашинцях на Вінничинні і справді неординарна та сильно контрастує із звичними ставками. Для бюджетного відпочинку кращого місця ніж Черепашинський кар'єр справді годі й шукати, особливо якщо найближчим часом потрапити до моря чи на закордонні курорти не вдасться.  
Отож, вперед на відпочинок у Черепашинці!

►Про базу відпочинку в ЧЕРЕПАШИНЦЯХ та контакти:
База відпочинку "Черепашинський кар'єр" працює з 10:00 до 21:00.

  • пляж, шезлонги;
  • катамарани;
  • закриті та відкриті альтанки для малих та великих компаній;
  • VIP-бесідка на воді;
  • будиночки в оренду подобово;
  • оренда банкетного залу на 28 чоловік;
  • взимку - карпатські чани;

В барі можна замовити алкогольні та безалкогольні напої, їжу, шашлик.
Контактний телефон: (098) 614 41 71
Більше про базу відпочинку та відгуки тут

відгуки про Черепашинецький кар'єр фото


Вам також сподобається: 

Коментарі до події (8)
  • Владислава Сорочинська 26 Червня

    Як доїхати з Вінниці маршрутками?
  • Сергей Эчкенко 01 Липня

    чи можна залишитись палаткою?
  • katia 21 Червня

    Можна залишитися з палатками під час воєнного стану?
  • Сергей Бей 04 Липня

    Когда я там был последний раз - в яме на дороге оторвал глушитель. Интересно, сейчас там есть нормальная дорога?
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Зустрічаємо весну: які кольори в макіяжі модні цього року
Зустрічаємо весну: які кольори в ма... Ще зовсім недавно одним із помітних весняних трендів був мономакіяж, заснований на акцентах, виконаних одним-єдиним коль...
Комфортно й трендово: яке взуття взяти на весну–2024?
Комфортно й трендово: яке взуття вз... Новий сезон веде за собою й нові тренди. Це не означає, що ви маєте оновлювати весь гардероб. Але якщо подобається додав...
5 незабутніх спортивних подій, які варто не пропустити в березні 2024 року
5 незабутніх спортивних подій, які... Дізнайтеся про п'ять захопливих спортивних подій, які варто відвідати в березні 2024 року. Окрім цього, отримайте найсві...