Як правильно вибрати ром

vintagemarket.com.ua
Автор:
vintagemarket.com.ua
01 березня 2021

Ром – це міцний напій з пекучим смаком, який прийшов до нас з Карибських островів. Колись екзотична «очеретяна горілка» сьогодні займає такі ж міцні позиції у світі алкоголю, як віскі і бренді. В Україні популярність рому доки ще не занадто висока, тому багато покупців цікавить питання про те, де купити і як правильно вибрати піратський напій.

Як правильно вибрати ром

В інтернет-магазині Vintage представлений великий асортимент рому різних років витримки від кращих світових виробників. Покупець може знайти бурштиновий, темний або срібний напій. Професійний сомельє інтернет-магазину Вінтаж, люб'язно погодився поділиться з читачами усіма секретами правильного вибору рому.

                     На що звертати увагу

  1. Хороший ром дешевим не буває. «Очеретяна горілка» в Україні не виробляється, тому ніяк не може продаватися за ціною нашої горілки. Якщо ви знайшли у продажу ром вартістю нижче 300 гривен, перед вами або аналог, або ж ромовий напій, який має мало спільного з оригіналом. Виняток становлять акційні товари. Приміром, в інтернет-магазин Vintage покупців завжди чекають приємні знижки, а також індивідуальна бонусна програма, яка допомагає економити, купуючи дійсно якісні напої.
  2. Чим старше – тим краще. Мінімальний термін витримки рому – 8 місяців. Настояний більше 5 років напій відносять до преміум класу. Вважається, чим більше настоюється ром, тим яскравіше стає його смак і аромат. В інтерні-магазині Vintage можна знайти преміальні напої витримкою до 21 року.
  3. Пляшка. Якісний ром продається тільки у склі. Пластик і тетрапаки не підходять для цього напою. Тому краще обходити такі варіанти стороною.
  4. Країна виробництва. Довгий час було прийнято вважати, що найкращий напій виготовляють в Карибських країнах. Сьогодні географія виробництва поповнилася Італією і Бельгією. Ці напої мають цікавий смак і робляться за традиційною кубинською технологією.

Про що говорить колір

Існує 3 основні відтінки рому – чорний ром, бурштиновий і ясно-солом'яний, іноді його називають срібним.

  • Світлий. Цій напій відрізняється мінімальним терміном витримки і великою кількістю цукру. Тому частіше за все його використовують для коктейлів.
  • Бурштиновий. Свій колір напій отримує завдяки особливим дубовим бочкам, де його зберігають. Іноді в нього додають палену карамель, що надає смаку пікантну нотку.
  • Чорний. Витриманий в обпалених діжках напій відрізняється особливою міцністю і обпалюючим смаком.

               603cf9932b39f.png

Якщо ви хочете узнати більше про особливості певних брендів або уточнити характеристики напою, що вас зацікавив, сомельє інтернет-магазину Vintage безкоштовно проконсультує вас з усіх питань. Фахівець допоможе вам підібрати напій, який відповідає вашім смакам і можливостям. А у разі замовлення товарів на суму більше 500 грн, вибрані напої вам дбайливо доставлять Новою поштою у будь-який регіон України абсолютно безкоштовно.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Чи часто українці беруть цілодобовий кредит? (новини компаній)
Чи часто українці беруть цілодобови... У зв'язку із повномасштабним вторгненням життя українців, на жаль, стало вкрай непередбачуваним. Ніхто не знає в який мо...
Нові рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей щодо обмеження доступу
Нові рішення Комісії з регулювання... Блокування нелегальних казино, деталі про моніторинг та ліцензії. Комісія з регулювання азартних ігор ухвалила рішення...
7 унікальних та цікавих місць Вінничини
7 унікальних та цікавих місць Вінни... Україна така розмаїта та багата на цікавинки. Наша Вінничина не виняток! У Вінницькій області є чимало унікальних місць,...